Ο κορoνοϊός θα μειώσει και τα αεροπορικά ταξίδια στην μετά covid εποχή

Έρευνα αναδεικνύει πως η αλλαγή των συνηθειών στη διάρκεια της πανδημίας και οι ανησυχίες που αφορούν την κλιματική αλλαγή, αναμένεται να μειώσουν τα αεροπορικά ταξίδια για επαγγελματικούς σκοπούς στη μετά covid εποχή.
Τέσσερις στους δέκα επιχειρηματίες στην Ευρώπη σχεδιάζουν να ταξιδεύουν αεροπορικώς λιγότερο μετά την πλήρη άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών λόγω COVID-19.

Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για το Κλίμα, πολλοί εξ αυτών σκοπεύουν να συνεχίσουν τις τηλεδιασκέψεις. Το γεγονός αυτό θα ωφελήσει σημαντικά το περιβάλλον, καθώς οι αεροπορικές μεταφορές αντιπροσωπεύουν το 2,5% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Τα αεροπορικά ταξίδια για συναντήσεις που αφορούν επιχειρηματικούς λόγους σπαταλούν χρόνο και χρήμα και επιβαρύνουν το κλίμα μας. Η δημοσκόπηση δείχνει ότι έπειτα από ένα χρόνο σύντομων και εύκολων τηλεδιασκέψεων, οι ταξιδιώτες δεν σκοπεύουν να επανέλθουν στην λειτουργία κατά τα συνηθισμένα.

Η αεροπορική βιομηχανία έχει πληγεί από τους περιορισμούς λόγω κορoνοϊού. Πλέον, καθώς εξελίσσονται οι εμβολιαστικές εκστρατείες, οι κρατήσεις πτήσεων έχουν αρχίσει να σημειώνουν μικρή αύξηση. Η βιομηχανία ωστόσο εκτιμά ότι τα ταξίδια για επιχειρηματικούς σκοπούς παγκοσμίως θα χρειαστούν χρόνια για να επανέλθουν στα παλαιότερα επίπεδα.

Οι ειδικοί τονίζουν ωστόσο, ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα αεροπλάνα, αναμένεται να τριπλασιαστούν μέχρι το 2050.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ