Με ποιον τρόπο η ούρηση στο ντους μπορεί να σώσει τον πλανήτη

Κάθε φορά που ουρείτε και τραβάτε το καζανάκι, αρκετό νερό πάει χαμένο. Και ο πλανήτης δυστυχώς, δεν έχει μας παρέχει απεριόριστο νερό. Ο μέσος Αμερικανός χρησιμοποιεί 6 λίτρα νερού κάθε φορά που χρησιμοποιεί το καζανάκι. Ο μέσος ενήλικας ουρεί κατά μέσο όρο 7 φορές την ημέρα. Αυτό σημαίνει 42 λίτρα νερού την ημέρα για κάθε άνθρωπο. Δηλαδή περίπου 15 χιλιάδες λίτρα τον χρόνο ανά άτομο.

Πολλαπλασιάστε το αυτό με τα εκατομμύρια των κατοίκων, τότε μιλάμε για έναν δύσκολα υπολογίσιμο αριθμό λίτρων. Το νερό που χαλιέται αρκεί για να γεμίσουν 2 εκατομμύρια πισίνες Ολυμπιακών διαστάσεων.

 Αν από την άλλη ουρείτε τη μια από τις επτά φορές στο ντους θα σώσουμε πάνω από 2 χιλιάδες λίτρα τον χρόνο. Αν αυτό το κάνει όλος ο πληθυσμός των ΗΠΑ, τότε τα λίτρα νερού που θα σωθούν θα είναι δισεκατομμύρια.

Έτσι κατά ένα μεγάλο ποσοστό, το νερό που μας παρέχει ο πλανήτης θα κρατήσει περισσότερο και ίσως προλάβει να ανακυκλωθεί πιο αποτελεσματικά. Επίσης αν χρησιμοποιείτε χαρτί τουαλέτας κατά την ούρηση, τότε η μια φορά μέσα στο ντους, θα μειώσει την χρήση τους, κάτι που σημαίνει λιγότερα κομμένα δέντρα. Οπότε, ίσως θα είναι καλό να το σκεφτείτε.

eradio

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ