Δολοφονία Καραϊβάζ: Στο μικροσκόπιο υποθέσεις που χειρίστηκε αλλά και αναρτήσεις του

Το MEGA αναζήτησε τις υποθέσεις που χειριζόταν δημοσιογραφικά ο Καραϊβάζ, που ίσως κρύβουν τον ηθικό αυτουργό του συμβολαίου θανάτου του. Μεταξύ άλλων έγραφε στο blog του μέσω δύο ατόμων από τον ποινικό χώρο γνώρισα την αφελή μέχρι τότε προσέγγιση μου, στο πως λειτουργεί το σύστημα. Μεγαλοεπιχειρηματίες, πολιτικοί, δημοσιογραφικά μεγαλοστελέχη, εκκλησία, αστυνομία, δικαιοσύνη, κακοποιοί. Περιπεπλεγμένοι σ’ ένα κύκλο δυναστείας.
Στα ρεπορτάζ με τα οποία είχε ασχοληθεί το τελευταίο διάστημα και συγκεκριμένα εκείνα που θα μπορούσαν να είχαν ενοχλήσει αναζητούν το κίνητρο των δολοφόνων του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που ανέλαβαν να εξιχνιάσουν την εν ψυχρώ δολοφονία του.

Για τη διαλεύκανση της στυγερής δολοφονίας του επί σειρά ετών αστυνομικού συντάκτη στο “μικροσκόπιο” μπαίνουν και οι αναρτήσεις του στην ιστοσελίδα που διατηρούσε με θέματα για τα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στα κείμενά του δε δίσταζε να ασκεί κριτική και να αναφέρει λεπτομέρειες που ενοχλούσαν ενίοτε ανθρώπους του υποκόσμου, της αστυνομίας ή ακόμα και της πολιτικής. Όπως αυτή εδώ στις 10 Δεκεμβρίου του 2020:

“Η ζωή είναι ένας απροσδιόριστης μορφής και τροχιάς κύκλος. Μέσω δύο ατόμων (σ.σ. από τον ποινικό χώρο) γνώρισα πολύ καλά την παιδιάστικα αφελή μέχρι τότε προσέγγιση μου, στο πως λειτουργεί το σύστημα. Μεγαλοεπιχειρηματίες, πολιτικοί, δημοσιογραφικά μεγαλοστελέχη, εκκλησία, αστυνομία, δικαιοσύνη, κακοποιοί. Περιπεπλεγμένοι σ’ ένα κύκλο δυναστείας και καταδυνάστευσης των αφελών ρομαντικών οδοιπόρων -κατά παράφραση του Ρουσσώ- που εν πολλοίς συγκροτούν το μεγάλο κοινωνικό στρώμα. Ένας κύκλος που όλοι γνωρίζουν όλους και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κυκλοφορία και το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος’’.

Η ανάρτηση αυτή με σκιά διαφθοράς έγινε από τον Γιώργο Καραϊβάζ ο οποίος σχολίαζε υπόθεση δολοφονίας ανθρώπου της νύχτας σε άλλο δημοσίευμα του τον Νοέμβριο του 2019 αναρωτιόταν γιατί δεν έχει εξιχνιασθεί κανένα από τα περισσότερα από 25 «συμβόλαια θανάτου» την τελευταία τετραετία κάνοντας λόγο για σκοπιμότητα των αρχών ασφαλείας.

Όπως έγραφε «ποιος τολμά και ποιον συμφέρει να διαλευκάνει έστω και μία από τις ανεξιχνίαστες υποθέσεις που έχουν το ανεξίτηλο χρώμα του συμβολαίου θανάτου; Και μην μας πείτε για εκείνη του Γιάννη Μακρή (ΣΣ σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2018 στην Γλυφάδα, συνελήφθησαν δύο Βούλγαροι δράστες) επειδή ακριβώς βρίσκεται πολύ έξω από το πεδίο της δραστηριότητας που σχετίζεται ή αφορά στο σύστημα. Παλιό ή νέο».

Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο ίδιος θα έπεφτε θύμα δολοφονικής ενέδρας έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, με δράστες σύμφωνα με την αστυνομία, πληρωμένους εκτελεστές.

Κάποιοι φοβήθηκαν τις αποκαλύψεις του και του έκλεισαν με σφαίρες το στόμα μια για πάντα, αναφέρουν οι στενοί συνεργάτες του στο τελευταίο τους αντίο. Όλη του η ζωή ήταν η σύζυγός του Στάθα και ο 19χρονος γιος του, τους οποίους αφήνει πίσω σε κλίμα οδύνης.

Οι δημοσιογράφοι δεν πρέπει να λυγίσουν μπροστά στην δολοφονία του Γιώργου, θα πρέπει να συνεχίσουν να αγωνίζονται για την αλήθεια.Ένας πονεμένος πατέρας που έχασε το παιδί του με φρικτό τρόπο αποχαιρετά έναν δολοφονημένο πατέρα που αφήνει πίσω το παιδί του. Ο Γιάννης Τοπαλούδης ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη που βιάστηκε και δολοφονήθηκε άγρια τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο τον καλεί να αγκαλιάσει εκεί ψηλά την Ελένη του.

Σοκαρισμένοι είναι και συνδικαλιστές αστυνομικοί με τους οποίους στο πλαίσιο του ρεπορτάζ συνομιλούσε.

Ο Γιώργος έτρεφε τεράστια αγάπη στη δουλειά του και υπηρετούσε το αστυνομικό ρεπορτάζ όλα αυτά τα χρόνια με τιμή και ήθος. Άρχισε να δημοσιογραφεί στην εφημερίδα ”Εξουσία” και δούλεψε επί πολλά χρόνια στον ”Ελεύθερο Τύπο”. Επί δέκα χρόνια ήταν προϊστάμενος του αστυνομικού ρεπορτάζ στον ANT1 και από το 2017 εμφανιζόταν σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Star.

Αποχαιρετιστήρια μηνύματα έχουν κατακλύσει τα social media του Γιώργου Καραϊβάζ. Από χθες η δημοσιογραφική οικογένεια θρηνεί.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ