Ψώνια για 3 ώρες με αποστολή sms στο 13032. Τι μήνυμα θα λαμβάνουμε

O υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής,Γιώργος Γεωργαντάς σήμερα μίλησε για το νέο αριθμό όπου θα αποστέλλεται sms στο 13032 ειδικά για το λιανεμπόριο

«Δεν είχαμε αποκρύψει ποτέ ότι υπάρχει ένας αριθμός μόνο για το λιανεμπόριο. Είναι μία από τις δυνατότητες που θέλουμε να προσφέρουμε», σημείωσε ο Γιώργος Γεωργαντάς, συμπληρώνοντας πως, η υπηρεσία θα μπει σε εφαρμογή, «όταν οι λοιμωξιολόγοι δώσουν το πράσινο φως γι’αυτήν τη δραστηριότητα».

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε πως σε αυτό το μήνυμα δεν θα υπάρχει η αναγραφή ονόματος του χρήστη και θα υπάρχει δυνατότητα μίας αποστολής την ημέρα.

Ως προς το χρόνο λειτουργίας της υπηρεσίας, είπε πως τεχνολογικά είναι έτοιμη, όμως, οι αποφάσεις για την έναρξη της λειτουργίας της θα γίνουν από τους λοιμωξιολόγους και το υπουργείο Ανάπτυξης.

Τέλος, ερωτηθείς αν θα υπάρξει κάποιο άλλο νούμερο για κάποια άλλη δραστηριότητα, απάντησε πως «δεν υπάρχει κάτι άλλο για να ανακοινωθεί, εκτός από το 13032».

Το SMS στο 13032, θα έχει χρονική διάρκεια τριών ωρών και ο νέος πενταψήφιος αριθμός είναι ήδη έτοιμος αλλά θα τεθεί σε εφαρμογή όταν ανοίξουν τα καταστήματα. 

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα εμπορικά καταστήματα εξετάζεται να ανοίξουν κανονικά αλλά αυτό θα γίνει από τα μέσα Μαρτίου, καθώς τόσο ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης όσο και ο Χαράλαμπος Γώγος εκτιμούν ότι το lockdown θα πάρει παράταση για μία εβδομάδα ακόμη ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο και ο Στέλιος Πέτσας αλλά και ο Θοδωρής Σκυλακάκης σημείωσαν ότι το άνοιγμα της αγοράς θα γίνει από τα μέσα Μαρτίου. 

Οι περιορισμοί, βέβαια, για το άνοιγμα του λιανεμπορίου δεν θα περιορίζονται μόνο στον χρονικό περιορισμό αλλά και στα άτομα που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος – βάσει του γνωστού κανόνα 1 άτομο ανά 25 τ.μ. – και την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Το SMS στο 13032 θα έχει την εξής μορφή: 
Μετακίνηση, ονοματεπώνυμο, εμπορικό κέντρο 

Η απάντηση που θα δίνεται στους καταναλωτές είναι η εξής: 

Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα

Η εφαρμογή με το sms στον πενταψήφιο αριθμό 13032 με περιορισμό χρόνου στην περίπτωση που θα ανοίξει το λιανεμπόριο είναι έτοιμη, δήλωσε ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στα Παραπολιτικά Fm.

«Το εργαλείο είναι έτοιμο, υπάρχει πολύ ισχυρή πιθανότητα να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο όπως έχει συζητηθεί, αλλά από κει και πέρα για το αν και πώς θα εφαρμοστεί θα το δούμε στην πορεία. Θα πρέπει κάποιος να δει τι συμβαίνει με την επιδημιολογική καμπύλη στην Αττική, σε όλη την χώρα, οπότε όλα αυτά αξιολογούνται κάθε μέρα, κάθε στιγμή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Το μήνυμα δεν θα περιέχει κάποιον κωδικό, παρά μόνο τα στοιχεία του αποστολέα (ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας), ενώ από τη στιγμή που θα αποστέλλεται, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τα ψώνια του, καθώς θα έχει χρονικό περιορισμό στις 3 ώρες. Μάλιστα, οι καταναλωτές θα έχουν το δικαίωμα να στείλουν μόνο ένα τέτοιο SMS την ημέρα.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ