Χάρι-Μέγκαν: Οι κατηγορίες για τον ρατσισμό των Ανακτόρων – Γιατί ο Άρτσι δεν έχει τίτλο

Κατηγορίες για ρατσισμό απηύθυναν κατά των Ανακτόρων η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι στην εκρηκτική συνέντευξη που έδωσαν στην Όπρα Γουίνφρεϊ.

Η Μέγκαν Μαρκλ κατηγόρησε τη βασιλική οικογένεια ότι είχε ανησυχίες όταν εκείνη ήταν έγκυος για το “πόσο σκούρο θα ήταν το δέρμα του Άρτσι” όταν θα γεννιόταν επειδή η ίδια είναι μιγάδα και ο Χάρι λευκός. Η Δούκισσα του Σάσεξ εξέφρασε και τον πόνο της επειδή οι αρμόδιοι αρνήθηκαν στον γιο της τον τίτλο του πρίγκιπα και κατηγόρησε τα Ανάκτορα ότι δεν τους προσέφεραν ασφάλεια 24 ώρες το 24ωρο.

Οι κατηγορίες περί ρατσισμού

 Η Μέγκαν αρνήθηκε να κατονομάσει ποιο μέλος της βασιλικής οικογένειας ήταν αυτό που σχολίασε το ενδεχόμενο χρώμα δέρματος του γιου της, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν βλαπτικό για το άτομο στην οικογένεια του συζύγου της που τον ανέθρεψε. Η Δούκισσα του Σάσεξ είπε στη Γουίνφρεϊ ότι ήταν μία “αρκετά ασφαλής υπόθεση” να υποδηλώσει ότι το μέλος της βασιλικής οικογένειας ήταν ανήσυχο ότι αν ο Άρτσι ήταν “πολύ καστανός”, θα ήταν πρόβλημα. “Αυτό μου το μετέφερε ο Χάρι, αυτές τις συζητήσεις που είχε με την οικογένειά του” επεσήμανε. .Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε πόσο σημαντικό θα ήταν για την ίδια ο γιος της να έχει τίτλο πρίγκιπα, εκείνη είπε ότι δεν την ενδιαφέρουν τα μεγαλεία των επίσημων τίτλων: “Αλλά ήταν η ιδέα του ότι ο γιος μας δεν ήταν ασφαλής, και επίσης η ιδέα του πρώτου έγχρωμου μέλους της οικογένειας που δεν θα λάμβανε τίτλο όπως τα άλλα εγγόνια”.

Ο πρίγκιπας Χάρι, που εμφανίστηκε στο τελευταίο μέρος της συνέντευξης, περιέγραψε τη συζήτηση ως “παράξενη” λέγοντας ότι τον σόκαρε. Αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει περισσότερα: “Είναι η συζήτηση που δεν θα μοιραστώ ποτέ”.

Ωστόσο, αυτό που επισημάνθηκε είναι η αντίφαση στις δηλώσεις του ζεύγους καθώς η Μέγκαν αποκαλύπτοντας τη ρατσιστική συζήτηση, είπε “ανησυχίες και συζητήσεις για το πόσο σκούρο θα είναι το δέρμα του μωρού όταν θα γεννιόταν” εκφράστηκαν τους μήνες “όταν ήμουν έγκυος με τον Άρτσι”. Αργότερα όμως ο πρίγκιπας Χάρι είπε ότι η συζήτηση αυτή όπου φαίνεται ότι διατυπώθηκε το ρατσιστικό σχόλιο έγινε πριν ακόμη από τον γάμο του με τη Μέγκαν, τον Μάιο του 2018.

Οι δηλώσεις περί μέλους της βασιλικής οικογένειας που εξέφρασε ρατσιστικές απόψεις για το χρώμα του δέρματος του Άρτσι ήταν φυσικό να προκαλέσουν πολλές εικασίες για την ταυτότητα αυτού με τους περισσότερους να πιστεύουν ότι πρόκειται για τον Δούκα του Εδιμβούργου πρίγκιπα Φίλιππο.

Σήμερα Δευτέρα, όμως, χρειάστηκε η παρέμβαση της Όπρα Γουίνφρεϊ η οποία διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται ούτε για τη βασίλισσα ούτε για τον σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο, καθώς της το εκμυστηρεύτηκε ο πρίγκιπας στα παρασκήνια της συνέντευξης ότι οι παππούδες του δεν είπαν κάτι τέτοιο.Γιατί ο Άρτσι δεν είναι πρίγκιπας

Υπενθυμίζεται ότι το γεγονός ότι ο Άρτσι δεν έχει τίτλο πρίγκιπα, αφορά τη σειρά γέννησης και τον τίτλο του πατέρα του αλλά και του παππού του πρίγκιπα Κάρλου. Από την πρώτη στιγμή είχε γίνει γνωστό ότι δεν θα έχει τίτλο, κάτι που η Μέγκαν το απέδωσε στον ρατσισμό που δεχόταν η οικογένειά της.

Ωστόσο, σύμφωνα με εντολή που εξέδωσε το 1917 ο παππούς της βασίλισσας Ελισάβετ, βασιλιάς Γεώργιος ο Ε’, καθιέρωνε ότι μόνο τίτλο πρίγκιπα ή πριγκίπισσας μπορεί να πάρει όποιος είναι σε άμεση σειρά διαδοχής και να αποκαλείται Αυτού ή Αυτής Υψηλότητας (HRH). Σύμφωνα με την εντολή: “…τα εγγόνια των γιων όποιου μονάρχη με άμεση σειρά στη διαδοχή (εκτός από τον μεγαλύτερο γιο του μεγαλύτερου γιου του πρίγκιπα της Ουαλίας) θα έχουν και θα απολαμβάνουν σε κάθε περίπτωση το στιλ και τον τίτλο που απολαμβάνουν τα παιδιά των Δουκών αυτών των βασιλείων”, κάτι που σημαίνει ότι μόνο ο μεγαλύτερος γιος του Ουίλιαμ και της Κέιτ ο πρίγκιπας Τζορτζ μπορεί να αποκαλείται πρίγκιπας. Η βασίλισσα παρενέβη το 2013 και εξέδωσε ορθή επανάληψη στην εντολή του παππού της με την οποία τίτλο αποκτούν όλα τα παιδιά του μέλλοντα βασιλιά πρίγκιπα Ουίλιαμ και αδέλφια του Τζορτζ. Σύμφωνα με τις εντολές του Γεωργίου Ε’ ο Άρτσι θα πάρει τίτλο πρίγκιπα μόνο αν ο παππούς του Κάρολος στεφθεί βασιλιάς. Οι κόρες του πρίγκιπα Άντριου, αδελφού του Κάρολου, πριγκίπισσες Ευγενία και Βεατρίκη έχουν τίτλους γιατί η γιαγιά τους είναι βασίλισσα.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ