Φώτης Σεργουλόπουλος: Ο γιος μου με ρώτησε τι σημαίνει ρατσιστής

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος μίλησε στην εκπομπή Πάμε Δανάη στο MEGA και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στα όσα συμβαίνουν στο θέατρο το τελευταίο διάστημα αλλά και το πώς ο ίδιος έχει αντιμετωπίσει ορισμένες καταστάσεις στη ζωή του. Ο ηθοποιός και παρουσιαστής αναφέρθηκε και στην σχέση που έχει αναπτύξει με τον γιο του αλλά και πώς απαντά σε ερωτήσεις που του κάνει, όπως αυτή του “τι είναι ρατσιστής”.

«Στα παιδιά απαντάς ότι ρωτάνε, δεν χρειάζεται παραπάνω πληροφορία. Θα τη φέρουνε με ερώτηση όταν θελήσουν αργότερα. Απαντάω με αλήθεια και πραγματικότητα. Προχθές ο γιος μου με ρώτησε τι είναι ο ρατσισμός. Του απάντησα ότι ρατσιστής είναι ένας πολύ κακός άνθρωπος, ο οποίος δεν αναγνωρίζει την ελευθερία του άλλου και δημιουργεί προβλήματα για όλο τον κόσμο. Με ρώταγε για τον Τραμπ γιατί άκουγε που τον λέγανε ρατσιστή, και του είπα ότι δεν αγαπούσε τους μαύρους, ότι δεν αγαπούσε πολύ κόσμο. Ο Γιώργος έχει μάθει να αγαπάει τους ανθρώπους όπως είναι. Είμαι πολύ ευτυχισμένος, πήγαν καλά τα πράγματα μέχρι τώρα. Δεν έχω κανένα παράπονο. Όλα μου ήρθαν πολύ καλά. Είχα μια ζωή γεμάτη, έκανα αυτό που ήθελα. Χάρηκα, διασκέδασα, βγήκα, ξόδεψα, έγινα πατέρας. Τι άλλο να θέλω”; Είπε και συνέχισε με το θέμα των καταγγελιών στο θέατρο.

“Έχω σπουδάσει ηθοποιός. Είμαι μέλος στο σωματείων Ελλήνων ηθοποιών από το 1983. Δεν θέλω να συζητάω για όλα αυτά που συνέβησαν στο θέατρο. Εγώ αγαπώ την αλήθεια, οπότε νομίζω πως όταν λάμπει η αλήθεια είναι για καλό και όχι για κακό. Πάντα ζούσα ελεύθερα, δεν είχα κανένα θεματάκι, πάντα ήμουν ένας άνθρωπος που δεν είχε καμία αναστολή στο να μιλήσει και να αποκαλυφθεί. Αυτό ήταν και κάτι που άρεσε όταν έκανα πρωινό με τη Μαρία που δεν είχαμε πρόβλημα να πούμε αυτό που σκεφτόμαστε, ήταν σαν ριάλιτι”.

Κλείνοντας, ο Φώτης Σεργουλόπουλος δήλωσε: “Οι Έλληνες πρέπει να αποβάλλουν το αίσθημα κατωτερότητας που μπορεί να έχουν ότι η Ευρώπη τα κάνει καλύτερα… Οι Έλληνες έχουμε τη δική μας δύναμη. Πιστεύω ότι πάντα αγαπούσαμε τους ανθρώπους. Στα γονίδιά μας – αν μπορείς να πεις ότι υπάρχουν γονίδια – ήμασταν πάντα δύσκολα λίγο ρατσιστές. Μου αρέσει αυτό που κάνω στο Youtube, θα μπορούσα να το κάνω και στην τηλεόραση. Δεν πέρασα δύσκολα στην τηλεόραση. Περνάς δύσκολα αν πιστεύεις πως η θέση που έχεις είναι σημαντική για την προσωπικότητά σου, αν το έχεις λίγο γραμμένο είναι όλα καλά”.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ