Συνέντευξη Χάρι-Μέγκαν: Διχασμένοι οι Βρετανοί – Τι δείχνει πρώτη δημοσκόπηση

Ένα χαμόγελο ήταν η απάντηση του πρίγκιπα Κάρολου στην πρώτη του εμφάνιση μετά την δημοσιοποίηση της συνέντευξης του ζευγαριού που έχει αναστατώσει όχι μόνο το παλάτι αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Ολόκληρη η συνέντευξη προβλήθηκε στη Βρετανία την Κυριακή και το ερώτημα όλων είναι εάν θα υπάρξει επίσημη απάντηση από το παλάτι.

ΔΕΛΤΙΟ BBC: Χθες το βράδυ οι θεατές στο Ηνωμένο Βασίλειο είδαν ολόκληρη την συνέντευξη και ο σημερινός αντίκτυπος είναι «πυρηνικός». Τα πρωτοσέλιδα δεν θα μπορούσαν να είναι χειρότερα για το Παλάτι. Αναταραχή και κρίση.

Τα δημοσιεύματα θέλουν την βασίλισσα Ελισάβετ να αρνείται να υπογράψει μια ανακοίνωση για όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας. Άλλωστε δεν έχει πράξει ποτέ με τέτοιο τρόπο.

Τόμας Μαρκλ: Λένε βλακείες

Στην αντεπίθεση όμως πέρασε ο πατέρας της Μέγκαν Μάρκλ Τόμας. «Τρέφω μεγάλο σεβασμό για την βασιλική οικογένεια και δεν πιστεύω ότι οι Βρετανοί ή η βασιλική οικογένεια είναι ρατσιστές. Το τι χρώμα θα ήταν το μωρό, ή πόσο σκουρόχρωμο υποθέτω και ελπίζω ότι θα ήταν μια χαζή ερώτηση» τόνισε ο πατέρας της Μέγκαν.

Ο ίδιος απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι την πρόδωσε ενώ υποστήριξε ότι της έχει ζητήσει πολλές φορές συγγνώμη. Δεν παρέλειψε όμως να τονίσει τα λάθη του Χάρι.

«Όλοι κάνουμε λάθη, αλλά ποτέ δεν έπαιξα γυμνός σε πισίνα και ποτέ δεν ντύθηκα με την στολή του Χίτλερ».

Πρωτοσέλιδα σε όλο τον κόσμο

Δεν είναι μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία που έχουν αναστατωθεί.

Από την μία άκρη έως την άλλη του πλανήτη οι εφημερίδες χαρίζουν για δεύτερη ημέρα χώρο στην πρώτη τους σελίδα για τις εμπρηστικές δηλώσεις Μέγκαν και Χάρι.

«Ποιος είναι;» Διερωτάται στην πρώτη της σελίδα η Σουουντότσε Ζάιτουνγκ ψάχνοντας το πρόσωπο που έκανε την συζήτηση για το χρώμα του μικρού Άρτσι αφού ο Πρίγκιπας Χάρι αποσαφήνισε οτι δεν ήταν ούτε η Βασίλισσα Ελισάβετ ούτε ο πρίγκιπας Φίλιππος.

«Η κατηγορία του ρατσισμού κλονίζει το βρετανικό στέμμα» γράφει και η Ισπανική εφημερίδα El pais.

«Αντηχούν παντού τα σχόλια περί ρατσισμού» γράφει η USA TODAY

Και από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Αυστραλία. «Διχάζει το παλάτι η αποκαλυπτική συνέντευξη της Μέγκαν» γράφει σε κεντρικό σημείο η εφημερίδα The Australian.

Διχασμένοι οι Βρετανοί

Την στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν την Μέγκαν με … κάθε τρόπο

Στην Βρετανία ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον περιορίστηκε στο να πει οτι τρέφει βαθύτατη εκτίμηση για την βασίλισσα Ελισσάβετ αρνούμενος να επεκταθεί.

«Έχω περάσει πολύ καιρό χωρίς να σχολιάζω τις υποθέσεις εντός της βασιλικής οικογένειας και δε σκοπεύω να ξεκινήσω να το κάνω από σήμερα» ανέφερε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Ο Πιρς Μόργκαν όμως σήμερα δεν άντεξε. Βγήκε από το στούντιο της εκπομπής Γκουντ Μόρνινγκ Μπρίτεν όταν ο συμπαρουσιαστής του Άλεξ Μπέρσεφορντ υποστήριξε τις θέσεις του ζευγαριού.

Πρώτη δημοσκόπηση

Μια πρώτη δημοσκόπηση που έγινε χθες στην Βρετανία η βασιλική οικογένεια φαίνεται να κερδίζει έδαφος. Παρόλα αυτά για την χώρα το 22% που υποστηρίζει το ζευγάρι είναι πολύ υψηλό.

Στην ηλικιακή ομάδα 18-24 το ποσοστό που δεν υποστηρίζει το παλάτι είναι πολύ υψηλό.

«Όλοι σήμερα μιλάνε για την πολύκροτη συνέντευξη. Υπάρχει κρίση στην βασιλική οικογένεια και θα δούμε ίσως κάποια σχόλια στο μέλλον» αναφέρει η δημοσιογράφος Σύλβια Τραγγανίδα από το Λονδίνο.

mega.com
 
 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ