Στην Αθήνα ο πρίγκηπας Κάρολος και η Καμίλα για την επέτειο των 200 χρόνων. Όλες οι λεπτομέρειες

Στην Αθήνα ο  πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος με τη Δούκισσα της Κορνουάλης  Καμίλα για την επέτειο από τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 

Το ζεύγος  υποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τιμητικό άγημα να αποδίδει τιμές.

Ο πρίγκιπας Κάρολος έφτασε  στην Αθήνα 4 λεπτά πριν τις 17.30 με το βασιλικό αεροσκάφος του Ηνωμένου Βασιλείου, με ελληνική σημαία στο κόκπιτ 

Ο πρίγκιπας Κάρολος επέλεξε μπλε κοστούμι και πίσω του ακολουθούσε η Δούκισσα της Κορνουάλης με άσπρη κάπα, μαύρο φόρεμα και μαύρα γάντια. Και οι δύο φορούσαν μάσκες με βασιλικά σύμβολα. Άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων απέδωσε τιμές.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας έκανε σκιά στο πρόσωπό του με το χέρι του για να διακρίνει τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια που τον υποδέχτηκε.

Η Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα μπήκε πρώτη στο αυτοκίνητο, στη θέση του συνοδηγού, και περίμενε για λίγα λεπτά όσο ο πρίγκιπας Κάρολος και ο Νίκος Δένδιας εκμεταλλεύτηκαν τον χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους και είχαν μια θερμή κουβέντα.

Στο νέο στολίδι της Αθήνας, την ανακαινισμένη Εθνική Πινακοθήκη, υποδέχτηκε τους εκλεκτούς προσκεκλισμένους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήρθε με ένα βαθύ κόκκινο σύνολο.

Ο πρίγκιπας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης είχαν φτάσει ελάχιστα λεπτά πριν και φωτογραφήθηκαν με το πρωθυπουργικό ζεύγος στην είσοδο της Εθνικής Πινακοθήκης.

Ακολούθησε ο Νίκος Αναστασιάδης, ο πρώτος ξένος ηγέτης που ήρθε στην Αθήνα, για τις επετειακές εκδηλώσεις.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και οι εκλεκτοί καλεσμένοι των τριών χωρών που συνέβαλαν στην απελευθέρωση της Ελλάδας, θαύμασαν μοναδικούς πίνακες με θέματα από την Επανάσταση του 1821.

Ο πρωθυπουργός είχε σήμερα και διμερείς συναντήσεις στο Μαξίμου με τον Κύπριο πρόεδρο και τον Ρώσο πρωθυπουργό.

megatv

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ