Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ιερή φλόγα αρχίζει και πάλι το ταξίδι της

Πριν από ένα χρόνο η ραγδαία εξάπλωση του Κορωνιού άλλαξε τον τρόπο ζωής σε όλο τον κόσμο και ανέβαλε τους Ολυμπιακούς αγώνες.
Την Πέμπτη 25 Μαρτίου η Ιαπωνία μπαίνει πάλι σε ρυθμούς Τόκιο 2020 με την επανέναρξη της λαμπαδηδρομίας υπό αυστηρά ιατρικά πρωτόκολλα, όπως τον αποκλεισμό για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, εθελοντών από χώρες του εξωτερικού.

«Λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση να απαγορεύσουμε την είσοδο στη χώρα σε φιλάθλους από όλο τον κόσμο δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να αποκλείσουμε και τους εθελοντές που ζουν εκτός Ιαπωνίας. Με μεγάλη λύπη λάβαμε αυτήν την απόφαση.»

Η Αφή της Ολυμπιακής φλόγας έγινε στις 12 Μαρτίου 2020 στην Ολυμπία και μετά από οκτώ ημέρες παραδόθηκε στους διοργανωτές, που πλέον μπορούν να συνεχίσουν την περιοδεία της στην Ιαπωνική επικράτεια ως την ημέρα έναρξης των αγώνων στις 23 Ιουλίου 2021.Στην τελετή επανέναρξης στη Φουκουσίμα δεν θα παρευρεθούν θεατές, ενώ όλο πρόγραμμα της λαμπαδηδρομίας είναι προσαρμοσμένο στα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνόϊου.

Η φλόγα θα περάσει και από τις 47 περιφέρειες στη χώρα του «Ανατέλλοντος Ηλίου» και θα έχουν την τιμή να την μεταφέρουν 10.000 δρομείς.

https://www.megatv

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ