Ετοιμος να κινήσει γη και ουρανό στη μνήμη της 38χρονης συζύγου του

Ετοιμος να κινήσει γη και ουρανό για να αποδοθεί δικαιοσύνη στη μνήμη της 38χρονης συζύγου του που κατέληξε στις 27 Φεβρουαρίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νοσοκομείου της Αττικής λίγες ημέρες, αφού γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι, είναι ο Πατρινός, Γιώργος Παναγιωτόπουλος. Τα «γιατί» που τον βασανίζουν είναι πολλά.

Η απάντηση «ο Θεός» που έλαβε από γιατρό για το τι συνέβη και «έφυγε» η γυναίκα του, δεν του αρκεί, καταγγέλλει για αμέλεια και ιατρικό λάθος το προσωπικό δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Αθήνας. Εχει ήδη κινηθεί νομικά για την αναζήτηση και απόδοση ευθυνών. Σήμερα μιλά δημόσια για πρώτη φορά και μέσω της «ΠτΚ» αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τα όσα συνέβησαν από τη στιγμή που η 38χρονη, Κάριν Ροντρίγκεζ, μετέβη στο πρώτο νοσοκομείο, για να γεννήσει μέχρι την εισαγωγή της στο δεύτερο και την ανακοίνωση ότι πέθανε.

«Από το νοσοκομείο ενημερωθήκαμε πως μεταφέρθηκε στις 05.30 το πρωί του Σαββάτου στην εντατική. Τι έγινε από το μεσημέρι της Παρασκευής; Χάνεται ένας άνθρωπος έτσι; Στις 21.30 μου είπαν ότι θα της κόψουν το πόδι και με το που έφθασα στο νοσοκομείο μου είπαν, ότι έχει υποστεί καρδιακή προσβολή. Αργότερα μου είπαν ότι πέθανε. Θέλω να τιμωρηθούν αυτοί που ευθύνονται για τον θάνατο της. Ζητάω δικαιοσύνη. Εμεινα μόνος μου με ένα παιδί. Δεν προλάβαμε να το χαρούμε. Αφησε πίσω της το παιδί μας και άλλα πέντε παιδιά. Είναι άδικο αυτό που συνέβη. Τόση αμέλεια, τόση απροσεξία. Γιατί επειδή ήταν από άλλη χώρα;»  δηλώνει στην εφημερίδα “Πελοπόννησος” και το pelop.gr. 

Η απώλεια της συζύγου του ανέτρεψε τα μέχρι τώρα δεδομένα. Ο νεαρός Πατρινός που από το 2008 ζούσε και εργαζόταν στην Αθήνα, έλαβε την απόφαση να εγκαταλείψει τη εργασία του και να εγκατασταθεί μόνιμα στην Πάτρα. Πλέον, με τη βοήθεια των δικών του έχει αναλάβει τη φροντίδα της νεογέννητη κόρης του. Επιπλέον, όπως λέει έχει ανάγκη να βρίσκεται και κοντά στη γλυκιά του Κάριν. Την περασμένη εβδομάδα  ετάφη στο κοιμητήριο της Παναγίας Αλεξιωτίσσης. «Δεν μπορώ να αφήσω το παιδί μου. Θέλω να είμαι κοντά στη γυναίκα μου, να πηγαίνω να της ανάβω ένα κεράκι».

«Ηταν ένας άγγελος»

 «Ηταν ένα λουλούδι, ένας άγγελος… μια Παναγία. Η γυναίκα μου ήταν μια χαρά, ήταν αθλήτρια πρόσεχε τον εαυτό της. Δεν έπινε ποτέ και δεν κάπνιζε. Ποτέ στη ζωή της δεν είχε πάρει φάρμακο», μας λέει και λυγίζει.

Η 38χρονη Κάριν, από τη Βενεζουέλα, μητέρα ακόμα πέντε παιδιών, εξαιτίας της πολυετούς ενασχόλησης της με τον πρωταθλητισμό ως αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής, είχε αποκτήσει και ακολουθούσε συγκεκριμένο τρόπο ζωής και διατροφής. Στο ενεργητικό της είχε πολλές συμμετοχές σε ολυμπιακούς αγώνες, εκπροσωπώντας τη χώρα της.

Οι τελευταίες στιγμές της

Όπως περιγράφει ο κ. Παναγιωτόπουλος στην εφημερίδα: «Εισήχθη στις 14.30 το μεσημέρι και οι γιατροί την εξέτασαν τα μεσάνυχτα. Την έβαλαν σε ένα δωμάτιο, μιλούσαμε τηλεφωνικά και μου διαμαρτυρόταν ότι πονάει το πόδι της και δεν την κοίταζε κανείς. Στις 12.04 την πήραν και την πήγαν στο γυναικολογικό τμήμα. Ολες αυτές τις ώρες ζητούσε συνέχεια νερό. Οταν την είδα, το πόδι της είχε πρηστεί και είχε κοκκινίσει».

Στην τελευταία επικοινωνία που είχαν του είπε: «Να προσέχεις το παιδί μας, σ΄αγαπώ». Το πρωί και ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν για το νοσοκομείο, ο κ. Παναγιωτόπουλος δέχθηκε τηλεφωνική κλήση, μέσω της οποίας οι γιατροί του είπαν, ότι για να γίνει καλά η γυναίκα του θα πρέπει να ακρωτηριαστεί το πόδι της,  με εκείνον συγκινησιακά φορτισμένο να απαντά: «Εάν είναι να ζήσει κάντε το».

Οταν έφθασε στο νοσηλευτικό ίδρυμα ενημερώθηκε, ότι η σύζυγος του είχε υποστεί καρδιακή προσβολή και βρισκόταν στη ΜΕΘ. «Ρώτησα εάν ζει, εάν έχει πεθάνει δεν μου απάντησαν, παρά μόνο ότι είναι πολύ δύσκολα. Μετά από μισή ώρα μου είπαν… η γυναίκα σου πέθανε. Οταν ρώτησα τον γιατρό τι συνέβη, μου είπε…«ο Θεός», αυτή ήταν η απάντησή του»

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ