Αυστρία-κορονοϊός: Περιοριστικά μέτρα για την περίοδο του Πάσχα

Η Βιέννη και οι δύο ακόμη περιφέρειες της ανατολικής Αυστρίας θα κλείσουν όλα τα μη αναγκαία καταστήματα για πολλές ημέρες το Πάσχα σε μία προσπάθεια άμβλυνσης της πίεσης στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της Covid-19, μεταδίδουν τα αυστριακά μέσα ενημέρωσης.

Οι τρεις περιφέρειες, η Βιέννη και η γύρω περιφέρεια της Κάτω Αυστρίας, καθώς και η Μπούνγκερλαντ, που συνορεύει με την Ουγγαρία, επεξεργάζονται την ενίσχυση των περιοριστικών μέτρων με το υπουργείο Υγείας, αφού η κυβέρνηση αποφάσισε την Δευτέρα ότι η δέσμη μέτρων θα παραμείνει ως έχει στην υπόλοιπη χώρα.
 
Από τις εννέα περιφέρειες της Αυστρίας, αυτές οι τρεις είναι οι πλέον πληγείσες, ενώ σε αυτές κυριαρχεί η μεταδοτικότερη βρετανική παραλλαγή του ιού, που προκαλεί σοβαρότερη νόσηση που απαιτεί μακρύτερη νοσηλεία.

Ο υπουργός Υγείας Ρούντολφ Ανσόμπερ έκανε λόγο για «επικείμενη κατάρρευση» των αυστριακών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας. 

Τον περασμένο μήνα, η Αυστρία χαλάρωσε τα μέτρα του lockdown, επιτρέποντας το άνοιγμα και των μη αναγκαίων καταστημάτων. Αυτά θα ξανακλείσουν από την Πέμπτη 1 Απριλίου και μέχρι την επόμενη Τρίτη.

Οι σχολικές διακοπές στην περιφέρειες αυτές θα παραταθούν για μία εβδομάδα ή θα μετατραπούν σε εξ αποστάσεως παρακολούθηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης.

Τα μέτρα είναι λιγότερα αυστηρά από εκείνα που ανακοινώθηκαν αρχικά στην γειτονική Γερμανία , σύμφωνα με τα οποία ακόμη και καταστήματα πρώτης ανάγκης επρόκειτο να κλείσουν την περίοδο του Πάσχα και οι πολίτες να κληθούν να παραμείνουν στα σπίτια τους, για να ανακληθούν σήμερα από την γερμανική κυβέρνηση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ