Εξιχνιάστηκε η υπόθεση ριφιφί σε θυρίδες τράπεζας στο Χαλάνδρι

Στη σύλληψη ενός 58χρονου Έλληνα για το γνωστό ριφιφί που είχε γίνει τον περασμένο Νοέμβριο σε θυρίδα τράπεζας στο Χαλάνδρι προχώρησαν οι αστυνομικοί.

Oι αστυνομικοί έφτασαν στη σύλληψη του 58χρονου μέσα από τα βίντεο των επισκέψεων στην τράπεζα στο Χαλάνδρι. Μάλιστα, στο σημείο της διάρρηξης βρέθηκε και DNA του 58χρονου, τον οποίο συνέλαβαν οι αστυνομικοί σε περιοχή της Αττικής.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, στο πλαίσιο πολύμηνων ερευνών και ανάλυσης των συλλεχθέντων ερευνητικών δεδομένων, προχώρησαν στην συνδυαστική μελέτη του βιντεοληπτικού υλικού, της επισκεψιμότητας της τράπεζας, του είδους και του περιεχομένου των διερρηγμένων θυρίδων και του πιθανού χρόνου διάπραξης των κλοπών και προχώρησαν στην ταυτοποίηση και τη σύλληψη του 58χρονου.
 
Πιο συγκεκριμένα, σημαντικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης διαδραμάτισε και η εξειδικευμένη αυτοψία και διερεύνηση του χώρου των θυρίδων από ειδικά κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο των οποίων εντοπίστηκε DNA του 58χρονου σε σημείο διερρηγμένης θυρίδας και έτσι έφτασαν στην ταυτοποίησή του.
 
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι, στο κατάστημα και σε θυρίδα που διατηρούσε στο συγκεκριμένο τραπεζικό υποκατάστημα βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

κλειδί θυρίδας και ρολόι χειρός μεγάλης αξίας,
κινητό τηλέφωνο,
2 αναδιπλούμενα μαχαίρια και 7 κατσαβίδια, καθώς και
680 ευρώ, πλήθος εγγράφων, αποδείξεων και παραστατικών τραπεζών,  

Σημειώνεται ότι ο 58χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν, μεταξύ άλλων για αδικήματα όπως κλοπές, απάτες, υπεξαίρεση, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες με υπολογιστές. Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για διακεκριμένες κλοπές και απείθεια οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

πηγή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ