Από 23 έως 30 Μαΐου 2021 το 5ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας

Το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας είναι πλέον ένας από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς της πόλης μας, αφού μπόρεσε και τα κατάφερε ακόμα και πέρυσι να πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία εν μέσω Πανδημίας και περιοριστικών μέτρων.

Αυτό οφείλεται στον αγώνα και στο μεράκι για πολιτιστική δημιουργία μιας ομάδας εθελοντών στην οργανωτική επιτροπή και αλλού, που εργάζονται αφιλοκερδώς για την επιτυχία του.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Σύμφωνα λοιπόν με δελτίο τύπου που έστειλε η Οργανωτική Επιτροπή ολοκληρώνεται στις 10 Φεβρουαρίου  2021 η δυνατότητα αίτησης συμμετοχής στο 5ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας. Ήδη  έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 20 θίασοι καλλιτεχνών από Ελλάδα και εξωτερικό.

Το Φεστιβάλ προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από 23 έως 30 Μαΐου 2021, θα έχει διεθνή χαρακτήρα και περιφερειακή δράση.

Στόχος είναι να παρουσιάσουν τη δουλειά  τους καλλιτέχνες που έχουν διαγράψει σημαντική πορεία στην τέχνη του κουκλοθέατρου και έχουν συμμετάσχει και βραβευτεί σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ Κουκλοθέατρου. Όπως επίσης να φιλοξενηθούν καινούργιες προτάσεις από νέους καλλιτέχνες της περιοχής μας.

Κούκλες όλων των ειδών , γιγαντόκουκλες, μαριονέτες, μαρότες, γαντόκουκλες και μάπετ θα υποδεχτούν τους μικρούς και μεγάλους  μας φίλους σε ένα γιορταστικό οκταήμερο που θα μοιράσει απλόχερα μαγικές πολιτιστικές στιγμές χαράς, συγκίνησης και θεατρικής πανδαισίας που τόσο τις έχουμε ανάγκη τούτες τις ημέρες της καραντίνας και της αποχής από εκδηλώσεις πολιτισμού.

Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα περιέχει παραστάσεις θεάτρου κούκλας, κουκλοθέατρου, θεάτρου σκιών, events σε εξωτερικούς χώρους και πολλά –πολλά εργαστήρια και σεμινάρια για παιδιά και ενήλικες.

Θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στον εκπαιδευτικό τομέα σε συνεργασία με τη Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του Νομού και της Περιφέρειας.

Η Ακαδημία Κουκλοθέατρου που έχει δημιουργηθεί θα βοηθήσει πολύ σε αυτόν τον τομέα.

Εκείνο που πρέπει να ευχηθούμε τώρα είναι να έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση μέχρι το Μάιο, να έχει τελειώσει η καραντίνα, να έχουν περιοριστεί  τα μέτρα προστασίας που επιβάλλονται και να επιτρέπονται οι εκδηλώσεις σε θεατρικές αίθουσες.

Επί προσθέτως στο Δελτίο Τύπου τους οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ αναφέρουν: “Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε τη στήριξη από το Δήμο και την Περιφέρεια , όπως μας έχουν υποσχεθεί στο παρελθόν ο Δήμαρχος Καλαμάτας και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου. Η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ θα αιτηθεί επιχορήγησης και από το Υπουργείο Πολιτισμού, όπως επέτυχε και την περσινή χρονιά.”

Σε περίπτωση που θα συνεχίζονται μέχρι το Μάιο τα απαγορευτικά μέτρα για τους χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων, το Φεστιβάλ θα μεταφερθεί τον Οκτώβριο, όπως έγινε πέρυσι αλλά με το ίδιο πρόγραμμα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ