Όλα είναι στο τραπέζι, ακόμη και το ολικό lockdown – Ραγδαία αυξητική τάση στα κρούσματα

Χαλκιδική Λασίθι και Ζάκυνθος μπαίνουν στην κόκκινη ζώνη λόγω εκτόξευσης των κρουσμάτων. Στο Ηράκλειο από την άλλη εκτυλίχθηκαν απίστευτες σκηνές. Η αστυνομία έπαιζε κυνηγητό όπως θα δούμε στο ρεπορτάζ με νεαρούς που συνωστίζονταν σε πλατεία. Την ίδια στιγμή στην Αθήνα οι αρχές διέλυαν πάρτι, σε ένα από αυτά μετείχαν 17 άτομα στα οποία επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ, ενώ στο ιδιοκτήτη 3 χιλιάδων ευρώ.

Δυο εβδομάδες με τα καταστήματα ανοιχτά ήταν αρκετές για να δώσουν μια ραγδαία αυξητική τάση στα θετικά κρούσματα.

Μετά την Αττική και την Πάτρα στο κόκκινο μπήκαν σήμερα τρεις ακόμη περιφέρειες της χώρας, η Χαλκιδική, η Ζάκυνθος και το Λασίθι οπου επιβλήθηκε και απαγόρευση κυκλοφορίας απο τις έξι το απόγευμα.

Νέοι τρέχουν να ξεφύγουν από τους αστυνομικούς στο κέντρο του Ηρακλείου. Για αρκετή ώρα το βράδυ του Σαββάτου η αστυνομία έπαιζε κυνηγητό με τα νεαρά άτομα που συνωστίζονταν στην πλατεία Ελευθερίας.

Για ανεύθυνη στάση έκανε λόγο ο Υπουργός Ανάπτυξης προειδοποιώντας από το MEGA για επιβολή σκληρού lodkdown.

«Εάν οι γιατροί μου πουν ότι είμαστε σε χειρότερη στιγμή προφανώς κάτι θα κόψουμε και θα πάμε σε κάτι αυστηρότερο. Πάντα υπάρχει μπροστά και η περίπτωση του ολικού λοκντάουμ όλα είναι στο τραπέζι.»

Μια εβδομάδα μπροστά, δυο πίσω είναι ο ρυθμός με τον οποίο ανοίγει και κλείνει το ακορντεόν των λοιμωξιολόγων.

Κορονοϊός: 107 κρούσματα της βρετανικής και 1 της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης – Πού εντοπίστηκαν

Δεν πρέπει δηλαδή να αποκλείεται πως ό,τι ανοίγει, μετά από δυο εβδομάδες μπορεί να ξανακλείσει ανάλογα με το πόσο επιβαρύνει τους επιδημιολογικούς δείκτες.

Τα βλέμματα των ειδικών πέφτουν τώρα πάνω στα Γυμνάσια που από Δευτέρα λειτουργούν κανονικά και στις κόκκινες περιοχές αυξάνοντας και την κινητικότητα του πληθυσμού.

«Τα Γυμνάσια στις κόκκινες επίσης θα προσθέσουν. Άρα θα έχουμε αυξημένη κινητικότητα και αυξημένη μετάδοση του ιού. Αν λοιπόν δούμε ότι αυτό ανεβαίνει κι άλλο τότε θα υπάρξουν οπωσδήποτε αντίμετρα.»

Κορονοϊός: Πού εντοπίστηκαν τα 484 νέα κρούσματα – Σχεδόν τα μισά στην Αττική

Πάρτι… ανευθυνότητας

Κάποιοι όμως δεν πτοούνται ούτε από τα βαριά πρόστιμα με την αστυνομία να διαλύει το Σάββατο το βράδυ πάρτυ σε σπίτι με 17 άτομα. Η αστυνομία επέβαλε πρόστιμο 300 ευρώ στους συμμετέχοντες και 3.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη της οικείας ο οποίος καταζητείται. Δεν ήταν όμως και το μοναδικό πάρτυ καθώς εντοπίστηκαν ακόμη δυο οικιακά πάρτυ με συνολικά εννέα συμμετέχοντες στους οποίους επιβλήθηκαν ανάλογα πρόστιμα.

Εικόνες συνωστισμού παρά το lockdown – Βουτιές και ηλιοθεραπεία στη θάλασσα

mega.com

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ