Χαρδαλιάς: Η Πολιτική Προστασία έκανε άλματα δεκαετιών μέσα από τη δοκιμασία της πανδημίας

Τον δικό του απολογισμό για τον ένα χρόνο Covid-19 κάνει με άρθρο του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι η πανδημία ήταν για όλους ένα μάθημα ευθύνης, ενώ το στοίχημα για την Πολιτική Προστασία ήταν «στοίχημα αναμέτρησης όχι μόνο με τον “αόρατο εχθρό”, αλλά με τις ίδιες μας τις δυνάμεις».

Ο κ. Χαρδαλιάς, στην εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», εξηγεί εκτενώς την δράση της Πολιτικής Προστασίας, επισημαίνοντας ότι «δημιούργησε και αξιοποίησε τα αναγκαία ψηφιακά εργαλεία και ανέπτυξε εκ του μηδενός μια πρωτοποριακή διαδικασία ιχνηλάτησης των κρουσμάτων και των στενών επαφών τους».

Επίσης, αναφέρει τις δράσεις που έγιναν για «την οργάνωση και επιτήρηση της διαδικασίας ανοίγματος του τουρισμού και ασφαλούς επαναλειτουργίας των διεθνών συνδέσεων της χώρας», περιγράφει την «επιχείρηση Ελευθερία» που διενεργείται στο «μέτωπο των εμβολιασμών» και υπογραμμίζει: «Η Πολιτική Προστασία στη χώρα μας, μέσα από τη δοκιμασία της πανδημίας, έκανε άλματα δεκαετιών. Κατόρθωσε, με την αυταπάρνηση όλων των στελεχών της, να αναδειχθεί ως ο θεσμός που πάντοτε έπρεπε να είναι- μια «ασπίδα» προστασίας για κάθε Έλληνα».

Παράλληλα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων απευθύνει «ένα μεγάλο ευχαριστώ» σε όλα τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας που εδώ και ένα χρόνο, όπως λέει, «έχουν καταθέσει όλες τους τις δυνάμεις» ενώ ευχαριστεί ξεχωριστά «κάθε έναν Έλληνα που με απέραντη υπομονή απέναντι στην πανδημία, στηρίζει την προσπάθειά τους». «Σε όλους εκείνους που ένα χρόνο τώρα, μακριά από τις οικογένειές τους, έξω από τα σπίτια τους, παλεύουν για τους συμπολίτες μας που μένουν ασφαλείς μέσα σε αυτά», τονίζει χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας σημειώνει ότι «η πανδημία είναι μια τεράστια δοκιμασία αλλά και ένα πολύτιμο μάθημα ευθύνης», την οποία όλοι οι άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας, θα συνεχίσουν να υπηρετούν κάθε μέρα.

https://www.newsbeast.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ