Υπουργό Μοναξιάς διόρισε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας λόγω αυτοκτονιών

Υπουργό Μοναξιάς διόρισε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, μετά την κατακόρυφη αύξηση των αυτοκτονιών ως επίπτωση της πανδημίας.

Η απόφαση του πρωθυπουργού ήρθε μετά από σημαντική αύξηση των ποσοστών αυτοκτονιών στην χώρα κατά τη διάρκεια του lockdown, για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια.

Μάλιστα αριθμός των θανάτων που προκλήθηκαν από αυτοκτονία τον Οκτώβριο ξεπέρασε αυτόν των θυμάτων της COVID-19, για τους πρώτους 10 μήνες του 2020.

Η απομόνωση φαίνεται να έχει επηρεάσει περισσότερο τις γυναίκες, οι οποίες εμφανίζουν υψηλότερα επίπεδα μελαγχολίας τον τελευταίο χρόνο, με σχεδόν 900 να προβαίνουν στο απονενοημένο διάβημα, από τον Οκτώβριο, αύξηση της τάξεως του 70% σε σχέση με πέρυσι.

Ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, ανέθεσε στον Τετσούσι Σακαμότο, μέλος της κυβέρνησης, προκειμένου να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο στη μάχη κατά της κατάθλιψης.

«Ελπίζω να καταφέρω να λάβω αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κοινωνικής μοναξιάς και απομόνωσης καθώς και για την προστασία των δεσμών μεταξύ των ανθρώπων», ανέφερε σε σχετική του δήλωση ο Σακαμότο.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ