Σχολεία: Επανέρχεται η τηλεκπαίδευση στις κόκκινες περιοχές

Τα νέα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες επηρεάζουν και τη λειτουργία των σχολείων στις περιοχές με ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Έτσι, στις «κόκκινες» περιοχές αλλά και στις περιοχές που τέθηκαν σε σκληρό lockdown, δηλαδή σε Σαντορίνη, Μυκόνο, Χαλκίδα, Πάτρα και στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης δηλαδή, τα σχολεία θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

Ωστόσο σε Μύκονο και Σαντορίνη, βρεφονηπιακοί σταθμοί και Δημοτικά θα λειτουργήσουν κανονικά, καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, στα εν λόγω νησιά δεν έχουν εντοπιστεί μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Αναφορικά με την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική παραμένει σε ισχύ η αναστολή λειτουργίας των Λυκείων, ενώ συνεχίζονται κανονικά τα δια ζώσης μαθήματα στις υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης, στα Γυμνάσια και τα Δημοτικά.

Η Βάνα Παπαυεγγέλου ξεκαθάρισε χθες πως η εισήγηση της επιτροπής των λοιμοξιολόγων ήταν να μην τροποποιηθεί η λειτουργία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς όπως είπε «τα παιδιά δεν οδηγούν την πανδημία, αλλά την ακολουθούν».

Μέχρι τώρα πάνω από 300 σχολεία ή τμήματα είναι ήδη κλειστά λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, ενώ σε πολλές «κόκκινες» περιοχές, μεγάλο ποσοστό μαθητών δεν πάει σχολείο, καθώς οι γονείς φοβούνται και κρατούν τα παιδιά στο σπίτι.

https://www.megatv.com

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ