Σαρηγιάννης: Βρισκόμαστε στα πρώτα βήματα του τρίτου κύματος κορονοϊού

Σε συνέντευξή του ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, δήλωσε, βρισκόμαστε στα πρώτα βήματα του τρίτου κύματος κορονοϊού, απαντώντας σε ερώτηση για το που βρισκόμαστε όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε ταυτόχρονα πως “όλα τα στοιχεία δείχνουν αυτή τη στιγμή μια μείωση της αυξητικής τάσης στην επικράτεια και στην Αττική μια επιπέδωση της καμπύλης αύξησης”, κάτι που σημαίνει όπως σημείωσε πως “προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα αρχίσουμε να βλέπουμε και μείωση των κρουσμάτων”.

Όσον αφορά τα μέτρα καθολικού lockdown που τέθηκαν σε εφαρμογή ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ επισήμανε πως πάρθηκαν την κατάλληλη στιγμή, “για να αποφευχθεί μια αύξηση που θα ήταν πολύ πιο επικίνδυνη”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε πως τα ήδη υπάρχοντα μέτρα θα μας φέρουν μια αποκλιμάκωση που θα είναι εμφανής στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, προτείνοντας ταυτόχρονα να επιμηκυνθούν οι περιορισμοί κατά μια εβδομάδα ώστε “να ανοίξουμε μετά με ασφάλεια”.

Την ίδια άποψη είχε εκφράσει και σε συνέντευξή του ην Κυριακή στον ΣΚΑΙ, στην οποία τόνισε ότι κατά την προσωπική του γνώμη για να διασφαλιστεί ότι η κοινωνία θα είναι ανοιχτή το Πάσχα θα είναι καλό να παραταθεί και λίγο πέρα από την 28η Φεβρουαρίου το lockdown. Επίσης, εκτίμησε ότι θα ήταν καλό να ληφθούν παραπάνω μέτρα και για τη Θεσσαλονίκη, παρότι δεν πιέζεται τόσο αυτή την περίοδο.

Από τα μέσα Μαρτίου, όπως υποστήριξε ο κ. Σαρηγιάννης δεν θα νιώθουμε αυτή την πίεση που υπάρχει σήμερα στο Σύστημα Υγείας. Τόνισε ότι είναι στο χέρι όλων μας να “αδειάσουμε” τις ΜΕΘ και συνέστησε στους πολίτες να προτιμούν τις ηλεκτρονικές αγορές ακόμα και για καθημερινά τους ψώνια.

Δείτε τι είπε για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ