Προκαλεί ξανά ο Ακάρ: Η Ελλάδα να σταματήσει την απειλητική ρητορική – Η Τουρκία δεν θα σιωπά

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις για την αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών προέβη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Τόνισε, μάλιστα ότι παρά τις προκλήσεις που δέχεται η Άγκυρα από την Αθήνα, επιθυμεί τις συνομιλίες και τις συναντήσεις.

«Φυσικά μπορείτε να επισκέπτεστε οποιοδήποτε σημείο. Να κάνετε συναντήσεις. Όμως σαν να μην υπάρχουν άλλα νησιά, επισκέπτεστε τα νησιά που βρίσκονται σε απόσταση 300 μέτρων, 500 μέτρων. Ή σε απόσταση 3 η 5 χιλιομέτρων. Πηγαίνει η πρόεδρος, ο πρωθυπουργός, υπουργού, αρχηγός ενόπλων δυνάμεων. Αυτές οι επισκέψεις δεν πρέπει να μετατραπούν σε πρόκληση και σε επεισόδιο.

Ο ανταγωνισμός που έχουν ξεκινήσει οι Έλληνες στους εξοπλισμούς δεν αρμόζουν στους κανόνες καλής γειτονίας αυτό το χρησιμοποιούν ως όπλο απειλής. Όμως η Τουρκία δεν θα σιωπά, να το ξέρουν. Κάποια νησιά δεν πρέπει να είναι στρατιωτικοποιημένα. Όμως στρατιωτικοποίησαν 16 από τα 23 νησιά.

Αυτό πως θα το εξηγήσετε ως σχέση καλής γειτονίας. Πως θα εξηγήσετε τα 6 μίλια χωρικών υδάτων και 10 μίλια εναέριου χώρου. Δεν είναι δυνατόν αυτό. Εμείς παρά τις προκλήσεις, την απειλητική ρητορική, την αύξηση της έντασης επιθυμούμε τις συνομιλίες και τις συναντήσεις.

Οι  Έλληνες γείτονες μας οι φίλοι μας, πρέπει να σταματήσουν να μείνουν μακριά από εντάσεις. Να σταματήσουν την απειλητική ρητορική. Να πάψουν να παρουσιάζουν τα ελληνοτουρκικά προβλήματα σα να είναι προβλήματα Τουρκίας-EE ή Τουρκίας-ΗΠΑ.»



πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ