Πράσινο φως από την ΕΕ για να εμβολιαστούν οι διπλωμάτες της στη Ρωσία με το Sputnik-V

Ακόμη ένα άνοιγμα στη Ρωσία για το εμβόλιό της κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως έγινε γνωστό, η ΕΕ επιτρέπει στους διπλωμάτες της που υπηρετούν στη Μόσχα να εμβολιασθούν με το Sputnik-V, εάν το επιθυμούν.

Αυτό αναφέρεται σε επιστολή της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη ρωσική πρωτεύουσα, το οποίο έχει στη διάθεση του ο ραδιοσταθμός RFE/RL (RadioFreeEurope/RadioLiberty) και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται παρότι το εμβόλιο της Ρωσίας δεν έχει -προς το παρόν- εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ. Ωστόσο, οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν σαν κάτι να αλλάζει στο θέμα.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι οι ρωσικές Αρχές αποφάσισαν να εγκρίνουν τον εμβολιασμό των υπαλλήλων του διπλωματικού σώματος και των μελών των οικογενειών τους άνω των 18 ετών, που επιθυμούν να εμβολιασθούν και για το σκοπό αυτό συγκεντρώνονται τα απαραίτητα στοιχεία.

Επίσης, στην επιστολή αναφέρεται ότι οι ρωσικές Αρχές δεν αναφέρουν το όνομα του σκευάσματος και υπόσχονται να παράσχουν όλες τις αναγκαίες πληροφορίες σε περίπτωση που υπάρξει ενδιαφέρον εκ μέρους του διπλωματικού σώματος.

https://www.newsbeast.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ