Μπαλάκι οι ευθύνες για τα προβλήματα της κακοκαιρίας

Μπορεί χιλιάδες οικογένειες να περιμένουν για τέταρτη νύχτα ρεύμα, οι εμπλεκόμενοι ωστόσο συνεχίζουν και σήμερα να πετούν ο ένας στον άλλο το «μπαλάκι» για τις ευθύνες που οδήγησαν στο χάος.

Τέταρτο 24ωρο χωρίς ρεύμα για χιλιάδες σπίτια αλλά το παιχνίδι της «κολοκυθιάς» μεταξύ των αρμοδίων για τις ευθύνες συνεχίζεται.

Τα χιόνια έλιωσαν, οι δρόμοι άνοιξαν, τα κομμένα δέντρα απομακρύνονται αλλά οι κάτοικοι ακόμη ψάχνουν σε ποιόν να απευθυνθούν.

Ευθύνες με το μέτρο

Ένα ακόμη έντονο καιρικό φαινόμενο και οι αρμόδιοι επιδόθηκαν στο προσφιλές πινγκ πονγκ με το μπαλάκι των ευθυνών.

Ο ΔΕΔΔΗΕ δηλώνει αρμόδιος για το κλάδεμα των δέντρων που έχουν απόσταση μέχρι 2,5 μέτρα από τα καλώδιά του. Από εκεί και πάνω όμως θέλει την άδεια του Δασαρχείου για να παρέμβει.

Σε έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ προς το δήμο Νέου Ηρακλείου έναν μήνα ακριβώς πριν χτυπήσει η «Μήδεια», ο Διαχειριστής ενημερώνει στην καρδιά του χειμώνα την πρόθεσή του να κλαδέψει δέντρα που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του ηλεκτρικού δικτύου.

Προφητικά θα έλεγε κανείς επισημαίνει ότι ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα προκαλούνται… σε περιόδους έντονης κακοκαιρίας (π.χ. χιονοπτώσεις) και καλεί τους δήμους και τις κοινότητες να βοηθήσουν ενημερώνοντας για τυχόν προβληματικά σημεία.

Το έγγραφο έχει αποδέκτες και τα τρία δασαρχεία της Αττικής και κοινοποιήθηκε και στους δήμους που έμειναν τελικά στο σκοτάδι.

Για τον ορισμός της αποδοχής της αποκλειστικής ευθύνης του μπλακ άουτ στα Βόρεια Προάστια κάνουν λόγο οι δήμαρχοι.

Τέλος το πινγκ πονγκ

Με τα παράπονα των πολιτών να πέφτουν κατά ριπάς στους κυβερνητικούς βουλευτές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε στη συνεδρίαση της ΚΟ πρωτοβουλία για το μεγάλο ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων μεταξύ φορέων της κεντρικής διοίκησης και της κρατικής μηχανής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κ. Μητσοτάκη να μην αναζητά υπεύθυνους για να μετακυλήσει τη δική του ευθύνη για το χάος και την επιτελική ανικανότητα.

Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με το διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ και του ζήτησε να υπάρξει έκπτωση στα τιμολόγια ρεύματος για όσα νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα. Η επιχείρηση ανταποκρίθηκε ανακοινώνοντας έκπτωση 10% για τον λογαριασμό του Φεβρουαρίου.

Το ποσό που θα αφαιρεθεί αφορά στο σύνολο του λογαριασμού με βάση και την κατανάλωση του κάθε νοικοκυριού.

mega.com

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ