Μάρτυρας – κλειδί επιβεβαιώνει τη δράση του σκηνοθέτη – ηθοποιού

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε από τις δικαστικές αρχές για τον γνωστό ηθοποιό – σκηνοθέτη για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή.

Κατάθεση κλειδί, κρίσιμου μάρτυρα, δόθηκε -αργά το βράδυ της Παρασκευής- ενώπιον του εισαγγελέα που χειρίζεται την προκαταρκτική εξέταση μετά από τη μήνυσης ενός 25χρόνου άνδρα, θύματος, σεξουαλικής κακοποίησης -όπως καταγγέλλει- από τον γνωστό θεατράνθρωπο.

Ο μάρτυρας φέρεται να επιβεβαίωσε, μέχρι κεραίας, τον…τρόπο δράσης του σκηνοθέτη-ηθοποιού, όπως περιγράφεται στην μήνυση, του 25χρόνου, σήμερα άνδρα, ο οποίος στράφηκε δικαστικά σε βάρος του, καταμηνύοντας του, για τον βιασμό του, σε ηλικία 14 ετών. Μια κακουργηματική πράξη που δεν έχει παραγραφεί.

«Πήγαμε στο σπίτι του σκηνοθέτη. Μας κέρασε ποτά και μας έδωσε τσιγαριλίκια. Μετά μας είπε να πάμε στην κρεβατοκάμαρα για να συνευρεθούμε ερωτικά όλοι μαζί. Ξενερώσαμε και φύγαμε» σημείωσε ο μάρτυρας.

Ο μάρτυρας -σύμφωνα με πληροφορίες- στην κατάθεση του, στον εισαγγελέα, εκτίμησε πως από τη συμπεριφορά που είχε ο σκηνοθέτης-ηθοποιός απέναντι στον ίδιο και τους άλλους συνομήλικους του εκείνο το βράδυ, ο 25χρόνος λέει αλήθεια για τον βιασμό που υπέστη.

«Έλεγα στον 14χρονο φίλο μου να μην συναντά τον σκηνοθέτη. Δεν ήμουν παρών στο βιασμό, όμως, είμαι σίγουρος ότι λέει την αλήθεια γιατί είδα τη συμπεριφορά του σκηνοθέτη» συμπλήρωσε ο μάρτυρας.

Η μήνυση του 25χρόνου κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας το πρωί της Παρασκευής από το δικηγόρο του, Γιάννη Βλάχο.

«Εμείς ζητάμε τη κατά προτεραιότητα επεξεργασία και δικαστική διερεύνηση της μήνυσης διότι από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο. Ο φερόμενος δράστης είναι γνωστός ηθοποιός-σκηνοθέτης, το θέμα δεν έχει σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο» σημείωσε ο δικηγόρος.

Πολύωρη κατάθεση

Λίγες ώρες νωρίτερα το μεσημέρι της Παρασκευής το κατώφλι της εισαγγελίας πέρασε μια γυναίκα, που γνώριζε για την δράση του σκηνοθέτη. Στην πολύωρη κατάθεση της, η μάρτυρας φέρεται να εισέφερε σημαντικά στοιχεία όσα αφορά την έρευνα των εισαγγελικών αρχών-στο πλαίσιο της άλλης, της πρώτης κατά σειράς, μήνυσης, που κατέθεσε ο 40χρόνος σήμερα Βασίλης για τον βιασμό του από τον σκηνοθέτη-ηθοποιό το 1995.

H αντίστροφη μέτρηση για τον πασίγνωστο από τα μέσα της δεκαετίας του 90’ σκηνοθέτη-ηθοποιό, άρχισε στις 5 Φεβρουαρίου 2021 με την κατάθεση της πρώτης μήνυσης από τον Βασίλη Κ., για αδίκημα ωστόσο που είχε παραγραφεί.

Η κατάθεση την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου της δεύτερης μήνυσης για κακουργηματική αξιόποινη πράξη, μη παραγεγραμμένη, πυροδότησε τις εξελίξεις.

Στο μεταξύ έχει μεσολαβήσει και η δημόσια καταγγελία του Νίκου Σ. ο οποίος, μέσω συνέντευξης, αναφέρθηκε στο βιασμό του, σε ηλικία 19 ετών, από το ίδιο πρόσωπο.

Πλέον, ο «ασκός του Αιόλου» που άνοιξε πριν από ένα μήνα με τις καταγγελίες για σεξουαλική βία στο χώρο του θεάτρου, οδηγεί, όπως όλα δείχνουν, σε σημαντικές δικαστικές κινήσεις, που σηματοδοτούν, την απόδοση δικαιοσύνης για όσα βάρβαρα και βίαια υπέστησαν, κυρίως, ανήλικα θύματα, με όνειρα, που κόπηκαν απότομα, για ένα λαμπρό μέλλον στο χώρο του θεάματος.

 

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ