Κάλυμνος: Ο αρνητής μάσκας ιερέας – νίντζα και λάτρης του μπουζουκιού

Ο πατέρας Μιχαήλ παρά τις απαγορεύσεις καθαγιάζει τα νερά της Καλύμνου ανήμερα των Θεοφανίων.

Ένα μήνα μετά και αφού για άλλη μια φορά στο Κυριακάτικο κήρυγμα του ζητούσε από τους πιστούς να μην φορούν μάσκα με απόφαση του Μητροπολίτη Καλύμνου Παϊσίου μπήκε λουκέτο στον ιερό ναό του Αγίου Αθανάσιου που λειτουργούσε.

«Οι Ναοί μας είναι γεμάτοι από Χάρη του Αγίου Πνεύματος, θεραπεύουν τον άνθρωπο ψυχοσωματικά, δεν μεταδίδουν ασθένειες, μη τους πιστεύετε. Αυτό που ζούμε είναι διωγμός Πίστεως και Πατρίδος, είναι εσκεμμένη γενοκτονία του Ελληνικού Λαού.»

«Είναι σκληρή απόφαση δεν θα έπρεπε να πάρω τέτοια απόφαση αλλά έπρεπε να γίνει και μια κίνηση ώστε ορισμένα πράγματα να μπουν στη θέση τους. Αυτό βέβαια δεν είναι τοπικό είναι σε πολλές Μητροπόλεις σε πολλά μέρη υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Αλλά εμείς εδώ στην Κάλυμνο δυστυχώς ξεπέρασε τα όρια.»

Ο πατέρας Μιχαήλ είναι επίσης λάτρης των πολεμικών τεχνών και μάλιστα έχει ιδρύσει σχολή αυτοάμυνας στο νησί με την ονομασία «Αρχών Μιχαήλ».

Θεωρείται μάστερ στο χειρισμό νουτσάκο ενώ στους τοίχους της σχολής του βρίσκονται όλα τα είδη των οπλών των πολεμικών τεχνών της ανατολής.

Η δεύτερη του αγάπη μετά τις πολεμικές τέχνες είναι η μουσική. Ο πατέρας Μιχαήλ παίζει μπουζούκι και λαούτο ενώ έχει δημιουργήσει και μουσικό σχήμα με τα παιδιά του και συμμετέχει σε φεστιβάλ στα Δωδεκάνησα.

Ο ιερέας δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί τις αρχές καθώς και παραμονές Αυγούστου είχε οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα Καλύμνου καθώς ζητούσε από τους πιστούς μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα να μην φορούν μάσκες.

«Κάνεις να μην φορέσει μάσκα στην εορτή της Παναγία μας. Δεν πρέπει να στενοχωρήσουμε την κυρία Θεοτόκο. Η μητέρα μας θέλει να δει τα πρόσωπα μας.»

«Ο ιερέας πολύ καλό παιδί, κάλος κληρικός, αλλά έχει κάποιες ιδέες οι οποίες δεν συμβαδίζουν… Τώρα τελοσπάντων αυτός μπορεί να λέει ότι θέλει κατά τη δική του κρίση αλλά όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αυτός είναι αντίθετος λοιπόν με τα πράγματα του νομού και τις δίκες μου παρατηρήσεις. Υπάρχουν όμως και επιστροφές. Και ο άσωτος υιός επέστρεψε ας επιστρέψει και αυτός.»

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Αθανάσιου θα παραμείνει κλειστός επ αόριστον με εντολή του Μητροπολίτη Καλύμνου.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ