Ενδεχομένως από 1η Μαρτίου να ξανανοίξουν κάποιες δραστηριότητες

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να ανοίξουν ορισμένες δραστηριότητες από την 1η Μαρτίου, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Νωρίτερα, ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης είχε δηλώσει πως στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν οι δραστηριότητες την 1η Μαρτίου.

«Μέσα στη βδομάδα θα δούμε μια σταθεροποίηση και μια μείωση των κρουσμάτων προς το τέλος της βδομάδας. Ενδεχομένως από 1η Μαρτίου να υπάρξει επαναλειτουργία κάποιων δραστηριοτήτων. Οι ΜΕΘ θα κρίνουν την άρση των μέτρων»είπε, σε αντίθεση με τον Διευθυντή ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, Νίκο Καπραβέλο, ο οποίος τόνισε πως στην κατάσταση που βρισκόμαστε δεν μπορούμε να μιλάμε για χαλάρωση των μέτρων.

Ο κ. Εξαδάκτυλος εξήγησε πως δεν έχουμε φτάσει στο σημείο αυτό της ανοσίας του πληθυσμού με το εμβόλιο, ώστε να αρχίσουν να επιτρέπονται οι μετακινήσεις των εμβολιασμένων από νομό σε νομό και να πραγματοποιούνται ταξίδια.

Ερωτηθείς για το Πάσχα, είπε ότι δεν θα είναι όπως πέρσι που δεν χτύπησαν οι καμπάνες, αλλά ούτε όπως πρόπερσι που τα ρεπορτάζ έδειχναν κοσμοπλημμύρες στις εκκλησίες, αλλά κάπου ενδιάμεσα.

«Υπάρχει επάρκεια των εμβολίων, θα τελειώσουμε γρήγορα»

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, φάνηκε αισιόδοξος λέγοντας πως έχουμε τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε και το Ισραήλ. «Εφόσον υπάρχει επάρκεια των εμβολίων και με τις αυξημένες δόσεις που αναμένονται, θα τελειώσουμε πολύ πιο γρήγορα» είπε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου έκανε αναφορά και στον τουρισμό λέγοντας πως δεν ήταν αυτός η αιτία διασποράς του ιού. «Φέτος το καλοκαίρι είμαστε πιο αισιόδοξοι»κατέληξε.

Πηγή: newsbreak.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ