Δικηγόρος 37χρονου ηθοποιού για Δημήτρη Άνθη: Δεν υπάρχει βιασμός

Οδικηγόρος Μανώλης Ροδουσάκης, συνήγορος του 37χρονου ηθοποιού φερόμενου ως δράστη στην υπόθεση βιασμού του Δημήτρη Άνθη, μίλησε στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου «Έλα Χαμογέλα» και ξεκαθάρισε σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υπόθεση και γιατί o εντολέας του δεν θα καταθέσει μήνυση στο φερόμενο ως θύμα.

Θυμίζουμε ότι στη Σίσσυ Χρηστίδου και στο Open είχε δώσει αρχικά συνέντευξη ο Δημήτρης Άνθης, ο οποίος ισχυρίζεται ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από γνωστό 37χρονο σήμερα ηθοποιό, ο οποίος σύμφωνα με τον Άνθη ήταν το δεύτερο πρόσωπο στην καταγγελία του Νίκου Σ. κατά του Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο δικηγόρος του 37χρονου ηθοποιού είπε το πρωί του Σαββάτου (27/2) στη Σίσσυ Χρηστίδου: «Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν καταδικάσει ήδη τον πελάτη μου σε αυτό το πρώιμο στάδιο. Κρατάω ένα αρχείο με αυτούς που αναφέρονται σε βάρος του εντολέα μου και αυτό θα μας απασχολήσει σε μεταγενέστερο στάδιο. Αυτές οι τοποθετήσεις έχουν καταργήσει το τεκμήριο της αθωότητας. Είναι απόφαση του εντολέα μου να μην καταθέσει μήνυση, αυτό μου έχει μεταφέρει. Αναλύσαμε μαζί τη συνέντευξη την οποία έχει δώσει (ο Άνθης) σε εσάς και προκύπτει ότι είναι ένα παιδί που έχει υποστεί πολλά στο παρελθόν του, σε καμία περίπτωση από τον εντολέα μου. Μόλις προχωρήσει η ποινική διαδικασία και με το καλό αθωωθεί ο εντολέας μου, και ο κύριος Άνθης τον αποκαταστήσει δημοσίως, από κει και πέρα δεν θα υπάρχει οποιαδήποτε άλλη αξίωση από εμάς».

Αναφορικά με το κίνητρο για αυτήν την αποκάλυψη του Δημήτρη Άνθη, που είναι ένας άνθρωπος εκτός χώρου και κατήγγελλε τον βιασμό του σε αυτή τη χρονική στιγμή, ο δικηγόρος απάντησε: «Το κίνητρο του συγκεκριμένου δεν με απασχολεί. Με απασχολεί τι θα πει η δικαιοσύνη για την αλήθεια και η απόφαση. Όταν αποφανθεί η δικαιοσύνη τότε θα συζητήσουμε και το κίνητρο. Εχουμε στην Ελλάδα χιλιάδες μηνύσεις και σε κάθε χώρα του κόσμου. Τι σημαίνει αυτό ότι όποιος μηνύει έχει αυτόματα και δίκιο; Κάποιος μπορεί να βγει να καταγγείλει το οτιδήποτε για τον οποιονδήποτε. Το μόνο που μπορώ να κάνω ως συνήγορος υπεράσπισης είναι να συνεκτιμήσω τα στοιχεία που έχω στα χέρια μου και να τα παρουσιάσω με τέτοιο τρόπο στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές – σε αυτή τη φάση και αργότερα αν χρειαστεί στις ανακριτικές αρχές – για να υπερασπίσω τον εντολέα μου. Από εκεί και πέρα δεν μπορώ εγώ να υπεισέλθω ως δικηγόρος στο θέμα του κινήτρου».

Ο δικηγόρος του 37χρονου ηθοποιού ανέφερε ότι η μόνη υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο εντολέας του είναι εκείνη του Δημήτρη Άνθη και δεν έχει στα χέρια του επίσημη καταγγελία για την ανάμιξη του πελάτη του στην υπόθεση του Νίκου Σ., όπου αναφέρθηκε ότι ήταν στη θέση του θύματος. Αναφορικά με τον Δημήτρη Λιγνάδη απάντησε ότι δεν γνωρίζει αν ο εντολέας του είχε κοινωνικές επαφές με τον σκηνοθέτη.

Αναφορικά με την γνωρίμία του 37χρονου εντολέα του με τον Λιγνάδη ο δικηγόρος του είπε: «Ηταν φοιτητής της σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Στον τότε χρόνο δεν υπήρξε καθηγητής του ο Λιγνάδης. Στα χρόνια φοίτησης του εντολέα μου και όπως προκύπτει από το πρόγραμμα σπουδών δεν υπήρχε σχέση καθηγητή φοιτητή. Συνεργάστηκαν σε μία παράσταση το 2006 και μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα σε μία άλλη παράσταση. Δεν γνωρίζω αν διατηρούσε σχέσεις. Θέλω να πω δημόσια ότι από την πρώτη στιγμή που απευθύνθηκε σε μένα και με τα στοιχεία που παρουσίασε, είμαι πεπεισμένος πλήρως για όσα λέει. Δεν το λέω ως συνήγορος υπεράσπισης το λέω και ανθρώπινα. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία και λάμψει η αλήθεια και ο κύριος Ανθής παραμείνει στη θέση του και δεν ζητήσει δημόσια την αποκατάσταση του εντολέα μου, τότε μπορεί να κινηθούμε εναντίον του».

Βρισκόμαστε στο στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης, ο πελάτης μου έχει την ιδιότητα του υπόπτου και την Πέμπτη έγινε η κατάθεση των δικών μας στοιχείων» είπε ο δικηγόρος Μανώλης Ροδουσάκης, συνήγορος του 37χρονου ηθοποιού φερόμενου ως δράστη στην υπόθεση βιασμού του Δημήτρη Άνθη.

https://www.newsbeast.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ