Βρετανία: Η κυβέρνηση ενέκρινε την έκθεση εθελοντών στην COVID-19 στο πλαίσιο ιατρικής δοκιμής

Η Βρετανία έγινε σήμερα η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα επιτρέψει σε εθελοντές να εκτεθούν στον ιό που προκαλεί την COVID-19 προκειμένου να προωθηθεί η ιατρική έρευνα για την πανδημία.

Στη δοκιμή, που θα ξεκινήσει σε διάστημα ενός μηνός, έως 90 υγιείς εθελοντές ηλικίας 18-30 ετών θα εκτεθούν στην COVID-19 σε ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον προκειμένου να αυξηθεί η γνώση για το πώς ο ιός επηρεάζει τους ανθρώπους, ανέφερε η κυβέρνηση.

Προκειμένου η δοκιμή να είναι όσο το δυνατό πιο ασφαλής, θα χρησιμοποιηθεί το στέλεχος του ιού που κυκλοφορεί στην Αγγλία από τον Μάρτιο του 2020 αντί ένα από τα νέα στελέχη.

Η μελέτη θα επιδιώξει αρχικά να βρει ποιο είναι το μικρότερο ποσό του ιού που απαιτείται για να προκληθεί μόλυνση, ανέφερε. Στη συνέχεια οι εθελοντές θα μπορούν να λάβουν υποψήφια εμβόλια προτού εκτεθούν στον ιό.

Οι εθελοντές θα αποζημιωθούν για τη συμμετοχή τους.

Ο Βρετανός υφυπουργός Επιχειρήσεων Κουάσι Κουάρτενγκ είπε πως η μελέτη θα βοηθήσει να βρεθούν τα καλύτερα και πιο αποτελεσματικά εμβόλια για χρήση μακροπρόθεσμα.

“Αυτές οι μελέτες πρόκλησης [της μόλυνσης] στον άνθρωπο θα λάβουν χώρα εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα βοηθήσουν να επιταχυνθεί η γνώση των επιστημόνων για το πώς ο κορονοϊός επηρεάζει τους ανθρώπους και θα μπορούσε τελικά να προωθήσει τη γρήγορη ανάπτυξη εμβολίων”, είπε.

Η κυβερνητική ομάδα εργασίας για τα εμβόλια, το Imperial College London, το Royal Free London NHS Foundation Trust και η κλινική εταιρία? hVIVO, που είναι πρωτοπόρος στην κατασκευή μοντέλων ιικής πρόκλησης στον άνθρωπο, εργάζονται για τη μελέτη.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ