Αττική: Πώς θα είναι η ζωή μας από αύριο Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου;

Απολογητικός εμφανίστηκε χθες ο πρωθυπουργός στο διάγγελμα του απέναντι στις δύο ομάδες πολιτών που στην πραγματικότητα θα αντιμετωπίσουν και πάλι  τις συνέπειες από το  νέο σκληρό lockdown, τύπου Μαρτίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον εμπορικό κόσμο του λεκανοπεδίου ο οποίος πλήττεται για μια ακόμη φορά εξ αιτίας των μέτρων αλλά και στους γονείς και τους μαθητές που από αύριο το πρωί θα κάνουν μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι σε ότι αφορά τα σχολεία , το υπουργείο παιδείας σκέπτεται να εφαρμόσει οριζόντιο κλείσιμο σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει την κριτική που του γίνεται οτι υπάρχουν δυο ταχυτήτων μαθητές.

Το ολοκληρωτικό κλείσιμο ήταν για πολλούς αναμενόμενο αφού τα τελευταία εικοσιτετράωρα η εικόνα του ΕΣΥ ήταν ιδιαίτερα ανησυχητική.  Γι αυτό άλλωστε   η κυβέρνηση κρατάει  ακόμα πάνω στο τραπέζι  την πρόταση για σκληρό  lockdown σε όλη την χώρα.  Εάν δηλαδή  οι αριθμοί των διασωληνωμένων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία αυξηθούν κατακόρυφα και τα νοσοκομεία της Αττικής δεν μπορούν να ανταποκριθούν , οι ασθενείς να μεταφέρονται σε άλλους νομούς.

Τα μέτρα πάντως που αναμένεται να ανακοινώσει το μεσημέρι η κυβέρνηση θα είναι ανάλογα με αυτά που εφαρμόστηκαν όταν ο κορονοιός μπήκε στην ζωή μας τον περασμένο Μάρτιο. Το αν θα είναι το ίδιο επιτυχημένα μένει να αποδειχθεί.

Στις 12.00 το μεσημέρι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης Παν. Σταμπουλίδης, η Γ.Γ Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του ΥΠΕΣ Βιβή Χαραλαμπίδου, η Γ.Γ του υπουργείου Εργασίας Αννα Στρατινάκη και ο Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αγγελο Μπίνη αναμένεται να εξειδικεύσουν το τι θα ισχύσει από αύριο και μέχρι το τέλος του μήνα στον νομό Αττικής ενώ μέτρα θα ανακοινωθούν και για τον νομό Θεσσαλονίκης και Αχαΐας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πέρα από το λιανεμπόριο και τα σχολεία που κλείνουν:  

–  Αναμένεται να εκδοθεί εγκύκλιος από το υπουργείο Εσωτερικών για αύξηση της τηλεργασίας σε ποσοστό 70%, με μόνο το 30% των δημοσίων υπαλλήλων να βρίσκονται στις υπηρεσίες τους

– Στον ιδιωτικό τομέα,  η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ζητήσει από τις εταιρείες να ακολουθήσουν το πρόγραμμα που είχαν επιβάλει την περασμένο Μάρτιο με αυξημένα τα ποσοστά της τηλεργασίας.

– Θα απαγορευθεί  η μετακίνηση με το αυτοκίνητο για άθληση σε χώρους  όμορων  δήμων  από αυτούς που διαμένει ο πολίτης .Ο κωδικός 6 θα ισχύει για άσκηση και βόλτα κατοικίδιου, αλλά εντός της γειτονιάς του καθενός και πάντα με τα πόδια-

Η μετακίνηση από δήμο σε δήμο θα επιτρέπεται μόνο στην περίπτωση   επίσκεψης σε ιατρό, βοήθεια σε συγγενή ή εύρεση φαρμακείου. 

Στις εκκλησίες θα επιτρέπονται μόνο 9 άτομα.

Κλείνουν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, και προσωπικής υγιεινής , βιβλιοπωλεία και ΚΤΕΟ

Τίθεται ξανά σε ισχύ η άδεια ειδικού σκοπού.

Ανοιχτά θα είναι μόνο τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία, τα πρατήρια καυσίμων, τα συνεργεία αυτοκινήτων, τα περίπτερα και οι λαϊκές αγορές, με αυστηρά μέτρα λειτουργίας.

Τα καφέ θα λειτουργούν με την ισχύουσα λογική, delivery και take away

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΝAΣΣΟΥ

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ