Lockdown στη Φθιώτιδα: Η Ανθήλη και η Σπερχειάδα από ψηλά

Σε αυστηρό περιορισμό έχουν τεθεί δύο περιοχές της Φθιώτιδας αφού τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε αυξημένος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού. Πρόκειται για την Ανθήλη του Δήμου Λαμιέων και την τοπική κοινότητα Σπερχειάδας του Δήμου Μακρακώμης.

Η αρχή έγινε με την Σπερχειάδα όπου μετά την καταγραφή 22 κρουσμάτων τέθηκε σε lockdown τύπου 2, που σημαίνει απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 6.00 το απόγευμα και απαγόρευση εισόδου – εξόδου από την κοινότητα αν δεν υπάρχει επιβεβαιωμένος σοβαρός λόγος υγείας ή εργασίας. Τα αυστηρά μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή την περασμένη Τετάρτη στις 6.00 το πρωί και θα ισχύσουν για εννέα ημέρες.

Η δεύτερη κοινότητα όπου ισχύουν τα ίδια αυστηρά μέτρα, όπως αναφέρει το lamianow.gr, είναι η κοινότητα της Ανθήλης Λαμίας όπου καταγράφηκαν 16 θετικά κρούσματα, αριθμός που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στις αρχές. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία, τα έκτακτα μέτρα για να σταματήσει η διασπορά του ιού τέθηκαν σε ισχύ από χθες, Παρασκευή 8 Ιανουαρίου. Το θετικό στοιχείο για την περιοχή της Ανθήλης, όπως αναφέρει το lamianow.gr, είναι ότι τα σημερινά τεστ που έγιναν σήμερα σε 160  κατοίκους της κοινότητας ήταν όλα αρνητικά.

https://www.newsit.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ