Τι είναι το Σχέδιο Αλκυονίδες από την ΕΛ.ΑΣ για το καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο

Σε συναγερμό έχει θέσει τις αρχές η καλοκαιρία που αναμένεται το Σαββατοκύριακο και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να προχωρήσουν σε εξονυχιστικούς ελέγχους σε βουνά, θάλασσες και πάρκα. 

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Αστυνομίας ανησυχούν αν οι πολίτες εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό και τις υψηλές θερμοκρασίες, προβούν σε μικρές εξορμήσεις εντός πόλεων και στο πλαίσιο αυτό καταστρώθηκε το Σχέδιο Αλκυονίδες. 

Σε κλοιό θα βρεθούν οι ορεινοί όγκοι, κυρίως Πάρνηθα, Πεντέλη και Υμηττός, όπου τελευταία παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα, αλλά και το παραθαλάσσιο μέτωπο, από τα Νότια Προάστια ως και τον Πειραιά. 

Σε αντίστοιχη επιτήρηση θα βρεθούν και πλατείες, πάρκα και αλσύλλια, όπου το προηγούμενο χρονικό διάστημα -κυρίως στις αργίες- είχαν παρατηρηθεί φαινόμενα συνωστισμού, αλλά και οι υπαίθριοι αθλητικοί χώροι και οι μαρίνες. 

Στο Σχέδιο Αλκυονίδες έχει γίνει ήδη επισήμανση των «ύποπτων» δημόσιων χώρων, δηλαδή εκεί που είχε παρατηρηθεί στο παρελθόν συγκέντρωση κόσμου.

Αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι  για τις άσκοπες μετακινήσεις εντός πόλεων, ενώ θα επιστρατευτούν περιπολίες, ηχητικά μηνύματα, drones και σε ακραίες περιπτώσεις θα επιβληθούν πρόστιμα και θα γίνουν συλλήψεις. 

 

 

Πηγή: skai.gr

 

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ