Ρέθυμνο: Παραβίασαν το lockdown για να παίξουν ζάρια σε σπίτι – 20 συλλήψεις

Στη σύλληψη 20 ατόμων σε περιοχή του δήμου Ρεθύμνης προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας της περιοχής, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι, εντοπίστηκαν 19 Έλληνες και ένας αλλοδαπός, οι οποίοι είχαν βρεθεί εκεί για να συμμετέχουν σε τυχερά παιχνίδια. Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν το χρηματικό ποσό σχεδόν των 28.000 ευρώ, 8 πλήρεις τράπουλες, ζεύγος ζαριών και 700 μάρκες πονταρίσματος.

Όλοι όσοι εντοπίστηκαν στο σπίτι συνελήφθησαν. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ημεδαπός ως υπεύθυνος διαχειριστής της οικίας, είχε επιτρέψει σε 19 άτομα τη συμμετοχή στη διενέργεια και τη διεξαγωγή απαγορευμένου τυχερού παιγνίου (ζάρια), στο οποίο συμμετείχε και ο ίδιος.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

το χρηματικό ποσό των 27.495 ευρώ ως προερχόμενο από τη διενέργεια των τυχερών παιγνίων,

ένα ζεύγος ζάρια,

300 μάρκες πονταρίσματος, διαφόρων χρωμάτων και αναγραφόμενων ποσών και μία μεγάλη μάρκα «DEALER»,

400 όμοιες μάρκες,

8 πλήρεις τράπουλες,

επιπλέον τραπουλόχαρτα,

4 τραπέζια με μπλε τσόχα

Σε βάρος των συλληφθέντων επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα για την παραβίαση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, 5.000 ευρώ στον υπεύθυνο της οικίας, 8 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και 19 πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης.

https://www.newsbeast.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ