Προειδοποίηση Καλλιάνου: Κακοκαιρία εξπρές στην Αττική – Που χτυπά

Μικρής διάρκειας αλλά πολύ έντονο είναι το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας και πλέον έφτασε και στην Αττική με σφοδρές καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιάννη Καλλιάνο το ψυχρό μέτωπο κινείται από τα δυτικά προς τα ανατολικά, θα κάνει αισθητή την παρουσία του απόψε, ωστόσο από αύριο, Τρίτη το σκηνικό του καιρού αλλάζει.

Ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν σημειωθεί στην Κεντρική Μακεδονία, στην Ανατολική Μακεδονία, στο βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια, τις Σποράδες, ενώ από την κακοκαιρία δεν γλίτωσε ούτε η Αττική, με τα φαινόμενα να είναι έντονα στα δυτικά και βόρεια του Λεκανοπεδίου.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από το Μενίδι όπου οι κεντρικοί δρόμοι έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε ποτάμια από τη νεροποντή.

Όπως εξήγησε ο κ. Καλλιάνος ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα άστατος σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, παρότι πρόκειται για μια κακοκαιρία εξπρές η οποία θα χτυπήσει το Λεκανοπέδιο για περίπου μία με δύο ώρες.

Γι’αυτό ο μετεωρολόγος συνέστησε προσοχή στους κατοίκους της δυτικής και της βόρειας Αττικής σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις ανατολικότερες περιοχές της Ελλάδας, δηλαδή από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη έως τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στις περιοχές αυτές τα φαινόμενα δεν θα είναι μόνο έντονα αλλά θα έχουν και μεγαλύτερη διάρκεια.

 

EMY: Βελτιώνεται ο καιρός την Τρίτη – Πέφτει ο υδράργυρος

Όπως αναφέρει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, βελτιωμένος αναμένεται ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας αύριο, Τρίτη και μόνο στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα Δωδεκάνησα.

Την ίδια ώρα, προβλέπεται εξασθένηση των ανέμων, που θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ