Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκαν για θαλάσσια ρύπανση

Στη Θεσσαλονίκη δύο Ινδοί ναυτικοί κρίθηκαν αθώοι για τη θαλάσσια ρύπανση, έκτασης 300 τ.μ. που προκάλεσε το πλοίο τους, στην περιοχή του λιμανιού.

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση στη Θεσσαλονίκη δεν προέκυψαν ευθύνες, ούτε εκ προθέσεως , ούτε εξ αμελείας, για τους δύο κατηγορούμενους, πλοίαρχο και πρώτο μηχανικό. Οι δύο Ινδοί ναυτικοί συνελήφθησαν από άνδρες του Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, όταν διαπιστώθηκε διαρροή στερεών καυσίμων από το σύστημα φιλτραρίσματος που διαθέτει το εμπορικό πλοίο, στις 2 Ιανουαρίου 2021. Και οι δύο κατηγορούμενοι, κατά τις απολογίες τους, αρνήθηκαν τις κατηγορίες, λέγοντας ότι δεν αντιλήφθηκαν τη διαρροή, σημειώνει το GRTimes.

«Δεν φαινόταν από το πλοίο αλλιώς θα το είχαν σταματήσει. Δεν γνώριζαν την αιτία της ρύπανσης και είπαν ότι δεν είχαν ενδείξεις. Ήταν ατυχηματικό γεγονός, δεν προκλήθηκε από κακή διαχείριση. Δεν είχαν δόλο. Το πλοίο είχε περάσει από ετήσια επιθεώρηση και είχε πιστοποιητικά. Η ρύπανση ήταν ελέγξιμη και σε 24 ώρες καθάρισε», κατέθεσε, μεταξύ άλλων, ο υποπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος επιλήφθηκε της έρευνας.

https://www.newsit.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ