Εκδίδεται στην Ολλανδία Σύρος που κατηγορείται για ισλαμική τρομοκρατία

Στην Ολλανδία εκδίδεται 33χρονος Σύρος, ο οποίος διώκεται για τρομοκρατικές πράξεις που φέρεται να τέλεσε στην πατρίδα του.

Την έκδοσή του ζητούσαν οι ολλανδικές διωκτικές Αρχές κατηγορώντας τον για συμμετοχή στο Μέτωπο Αλ – Νούσρα, πρώην παρακλάδι της Αλ -Κάιντα στη Συρία. Ο ίδιος οδηγήθηκε το μεσημέρι στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης. Αρνείται τις κατηγορίες που τού καταλογίζονται και φέρεται να τελέστηκαν το 2013 και το 2017, ενώ δήλωσε ότι συναινεί στην παράδοσή του στην Ολλανδία. Κατόπιν αυτών, η πρόεδρος Εφετών Θεσσαλονίκης Καλλιρόη Χειμαριού άναψε το «πράσινο φως» για την έκδοσή του.

Ο 33χρονος, πατέρας δύο παιδιών, είχε συλληφθεί προ δεκαπενθημέρου από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος των Ολλανδών. Εντοπίστηκε σε δομή μεταναστών της Θεσσαλονίκης, όπου διέμενε, κι έκτοτε κρατείτο. Όπως έγινε γνωστό, στο παρελθόν ζούσε στην Ολλανδία, όπου τού χορηγήθηκε καθεστώς πρόσφυγα. Πριν από λίγες μέρες ταξίδεψαν στην Ολλανδία, για να συναντήσουν τη μητέρα τους, τα δύο ανήλικα τέκνα του, στο πλαίσιο του προγράμματος επανένωσης οικογενειών.

 

.news

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ