Αλαλούμ με τα εμβόλια – Η AstraZeneca δήλωσε ότι Θα συναντηθούν με την ΕΕ αργότερα εντός της ημέρας

Εκπρόσωπος της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca δήλωσε ότι εκπρόσωποι της εταιρείας θα συναντηθούν με την Ευρωπαϊκή Ενωση αργότερα εντός της ημέρας.

Νωρίτερα, η αναπληρώτρια επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντάνα Σπίναντ, δήλωσε κατά την ενημέρωση προς τον Τύπο μετά το πέρας της συνεδρίασης του Κολεγίου των Επιτρόπων ότι η εταιρεία AstraZeneca ειδοποίησε το πρωί την Κομισιόν πως δεν επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στη σημερινή συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής της ΕΕ για τον εμβολιασμό.

Τη Δευτέρα η αρμόδια Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου είχε ζητήσει να πληροφορηθεί επακριβώς η Κομισιόν ποιες δόσεις έχουν παραχθεί από την AstraZeneca και, μέχρι στιγμής, πού ακριβώς και αν ή σε ποιον έχουν παραδοθεί.

H αναπληρώτρια επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν επιβεβαίωσε ότι το θέμα της πορείας του εμβολιασμού συζητήθηκε ως σημείο Β στο Κολέγιο των Επιτρόπων.

Αντιπρόεδρος Κομισιόν: Καμία απολύτως σκέψη για απαγόρευση εξαγωγών εμβολίων

Καμία απολύτως σκέψη για απαγόρευση εξαγωγών εμβολίων δεν κάνει η ΕΕ, σύμφωνα με την Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Ντουμπράβκα Σούιτσα, η οποία ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες, για τη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων.

Η Αντιπρόεδρος ξεκαθάρισε ότι ο σχεδιαζόμενος μηχανισμός παρακολούθησης των εξαγωγών έχει ως στόχο τη διαφάνεια και όχι τις απαγορεύσεις εξαγωγών.

Επιπλέον, η Ντάνα Σπίναντ, αναπληρώτρια επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, συμπλήρωσε την προηγούμενη δήλωσή της για τη μη συμμετοχή της AstraZeneca στη συντονιστική επιτροπή για τα εμβόλια και σημείωσε ότι «η κατάσταση εξελίσσεται», επιφυλασσόμενη για νεότερη ενημέρωση.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ