Άνοιγμα σχολείων: Σε ποιες περιοχές ανοίγουν γυμνάσια και λύκεια

Νίκος Χαρδαλιάς και Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσαν νέα μέτρα το απόγευμα της Παρασκευής, 29.01.2021, με τις εξελίξεις γύρω από τα σχολεία να είναι ραγδαίες.

Η χώρα χωρίζεται ξανά σε δύο επίπεδα στον χάρτη, το κίτρινο και το κόκκινο κι αυτό σημαίνει πως τα σχολεία θα λειτουργήσουν από την προσεχή Δευτέρα αναλόγως του επιπέδου στο οποίο κατατάσσεται η κάθε περιοχή.

Όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς και στα δύο επίπεδα ισχύουν οριζόντια μέτρα για όλη την επικράτεια, που αποτελούν τη βάση της προσπάθειάς μας, μεταξύ των οποίων και το εξής: Ανοιχτά τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία και όλα τα σχολεία Ειδικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες.

Συνεπώς το κομμάτι αυτό της εκπαίδευσης είναι ξεκάθαρο. Εκεί που… υπάρχουν διαφοροποιήσεις είναι στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Στο επίπεδο Α’, δηλαδή στις μη «κόκκινες» περιοχές, η δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, λειτουργούν δια ζώσης.

Στο επίπεδο Β’, δηλαδή στις «κόκκινες» περιοχές, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται πια και η Αττική, λειτουργούν δια ζώσης μόνο τα Γυμνάσια (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση).

 

newsit

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ