“Κάθε βιβλίο ένα ταξίδι” | Συγκέντρωση βιβλίων για τις βιβλιοθήκες των Νοσοκομείων «Αγία Σοφία» και «Αγλαϊα Κυριακού»

Μια πολύ ωραία και συγκινητική δράση έχει ξεκινήσει έδώ και κάποιο διάστημα. Μια δράση εθελοντική, που ξεκινά το ταξίδι της από την Καλαμάτα, με στόχο να απολαύσουν τη μαγεία των βιβλίων όλα τα παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού των Νοσοκομείων «Αγία Σοφία» και «Αγλαϊα Κυριακού», τα οποία λόγω των θεμάτων υγείας που καλούνται να αντιμετωπίσουν, δεν έχουν εύκολη πρόσβαση και ενίοτε καμία στα βιβλιοπωλεία, ώστε να αποκτήσουν επαφή με βιβλία μέσα από την πλούσια βιβλιοθήκη στην οποία όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλλουμε στο να δημιουργηθεί και να εμπλουτιστεί όσο το δυνατόν ταχύτερα.

 

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όπως μας λέει και η πρωτεργάτρια και εμπνεύστρια αυτής της προσπάθειας Ελευθερία Χαλίλι:

 “Ονομάζομαι Ελευθερία Χαλίλι, είμαι εκπαιδευτικός και το τελευταίο ιδιαίτερα χρονικό διάστημα ασχολούμαι με την ειδική αγωγή κάνοντας μαθήματα κατ’ οίκον, σε παιδιά με αυξημένες ανάγκες. Με αφορμή κάποια πρόσφατα γεγονότα στην ζωή μιας μαθήτριας μου ήρθα αντιμέτωπη με μια πολύ σκληρή πλευρά της ζωής.

        Η κόρη μιας φίλης μου και μαθήτριας μου έπρεπε να πάει στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», καθώς διαγνώστηκε με μια μορφή καρκίνου. Εκείνες οι μέρες ήταν από τις πιο δύσκολες μέρες της ζωής μου, όμως αυτή η μικρή ηρωίδα με το χαμόγελό της και την θετικότητα της με έκανε να καταλάβω ότι όσο δύσκολη και αν είναι η κατάσταση οφείλουμε να μην παραιτηθούμε.

      Στην διάρκεια του αγώνα της προσωπικής μου ηρωίδας, παρατηρούσα τα πάντα σε σχέση με την μικρή μου. Με το πέρασμα του χρόνου κάποιες φράσεις της μικρής μου, όπως: «Κυρία το μάθημα δεν είναι το ίδιο, όπως το κάναμε», «Δεν χρησιμοποιούν τα παιχνίδια που χρησιμοποιείτε εσείς» κ.τ.λ., μου κέντρισαν πολύ την περιέργεια.

      Αυτές οι φράσεις ήταν το έναυσμα γι’ αυτό το εγχείρημα. Ως εκ τούτου, προσπάθησα να βρω ένα τρόπο, ώστε να έχουν τα παιδιά τη δυνατότητα να ταξιδέψουν στους υπέροχους κόσμους που δημιουργούνται μέσα στα βιβλία. Αρχικά, ήρθα σε επικοινωνία με το κύριο Φώτη Παπαναστασίου, ώστε να με βοηθήσει να στείλουμε τα βιβλία του, «Μαθησιακές Ευκολίες», «ΔΕΠΥράζει» και «Dyslexia box». Πράγματι, λοιπόν, με βοήθησε και τα στείλαμε.

      Μετά από πολλές συζητήσεις μας με την διεύθυνση του Νοσοκομείου συνειδητοποίησα το εύρος της αναγκαιότητας του εμπλουτισμού της βιβλιοθήκης του. Έτσι, ήρθα σε επικοινωνία με την κυρία Δήμητρα Δημοπούλου, η οποία είναι ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου «ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ» στην Καλαμάτα, ώστε να διοργανώσουμε μια καθολική δράση των βιβλιοπωλείων της πόλης μας, με απώτερο σκοπό την συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων βιβλίων είναι εφικτό.

         Ο βασικός σκοπός αυτής της δράσης είναι να δώσουμε στα παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού των Νοσοκομείων «Αγία Σοφία» και «Αγλαϊα Κυριακού», τα οποία λόγω των θεμάτων υγείας που καλούνται να αντιμετωπίσουν, δεν έχουν εύκολη πρόσβαση και ενίοτε καμία στα βιβλιοπωλεία, να αποκτήσουν επαφή με βιβλία μέσα από την πλούσια βιβλιοθήκη στην οποία όλοι μαζί ελπίζω ότι θα συμβάλλουμε στο να δημιουργηθεί και να εμπλουτιστεί όσο το δυνατόν ταχύτερα.

      Με την κα Δημοπούλου, προσπαθήσαμε πολύ να βρούμε με ποιο τρόπο θα επιτευχθεί αυτός ο εμπλουτισμός. Καταλήξαμε, λοιπόν, ότι ο καλύτερος τρόπος τα φετινά Χριστούγεννα είναι μέσα από την δράση «Κάθε βιβλίο είναι ένα ταξίδι»,  να παροτρύνουμε τους συμπολίτες μας να προσφέρουν βιβλία, αμεταχείριστα (για λόγους υγιεινής και ασφάλειας) στα παιδιά του Νοσοκομείου. 

   Η κυρία Θεοδώρα Γαλάνη, είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της όλης προσπάθειας, καθώς, με έχει στηρίξει κι έχει βοηθήσει να έρθω σε επικοινωνία με όσο το δυνατόν περισσότερα βιβλιοπωλεία.

       Τέλος, σε αυτό το ταξίδι συνοδοιπόροι μας είναι τα εξής βιβλιοπωλεία της πόλης μας, της Καλαμάτας, «ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ», «Λυμπερόπουλος», «Bookstore», «Μακρής 1928», «Bookmark».

Με εκτίμηση,

Ελευθερία Χαλίλι”

 Υπεύθυνοι προγράμματος :

Ελευθερία Χαλίλι,

Δήμητρα Δημοπούλου,

Θεοδώρα Γαλάνη

Τρόποι επικοινωνίας:

Ελευθερία Χαλίλι, e-mail: eleftheriahalili@hotmail.com

Δήμητρα Δημοπούλου, e-mail: vivliopolisnews@gmail.com

Θεοδώρα Γαλάνη, e-mail: theodora290113@gmail.com

 Email προγράμματος: vivliotaxidevoume@gmail.com

Σελίδα Facebook: Κάθε βιβλίο ένα ταξίδι (@vivliotaxidevoume)

Instagram: vivliotaxidevoume

 Συμμετέχοντα Βιβλιοπωλεία:

-«ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ», Δήμητρα Δημοπούλου

-«Λυμπερόπουλος», Κωνσταντίνος Λυμπερόπουλος

Book store», Κονταργύρης Ιωάννης

-«Μακρής, 1928», Λεωνίδας Μακρής

Bookmark», Λυκούργος Καρολεμέας

Υποστήριξη : Έμφασις 91.8 Life fm 88EnterMessinia.grEnterMessinia TV 

Ας ταξιδέψουμε όλοι μαζί…

Κάθε βιβλίο είναι ένα ταξίδι…

Ας γίνουμε το «πλοίο»

με το οποίο θα μπορέσουν

όλα τα παιδιά να απολαύσουν,

όσο το δυνατόν περισσότερα βιβλία

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ