Σαντορίνη: Δεν ήθελα να σκοτώσω τον ξενοδόχο, λέει τώρα ο 20χρονος – Τι λέει ο δικηγόρος του

Διαφορετική εκδοχή δίνει ο συνήγορος του 20χρονου για το έγκλημα στην Σαντορίνη, καθώς υποστηρίζει πως ο κατηγορούμενος δεν ήθελε να σκοτώσει των 69χρονο ξενοδόχο, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για ένα δυστύχημα πάνω σε διαπληκτισμό και η συνέχεια, με την πυρπόληση του πτώματος, οφείλεται στον πανικό που ένιωσε ο 20χρονος οικοδόμος

 Ο συνήγορος του 20χρονου από την Αλβανία, Ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας, ανέλαβε από σήμερα να υπερασπιστή των κατηγορούμενο, οποίος προανακριτικά έχει ομολογήσει την τέλεση του εγκλήματος.

 Σήμερα η ογκώδη δικογραφία που έχει συνταχθεί αναμένεται να κατατεθεί στην Εισαγγελία Νάξου, ενώ την Παρασκευή αναμένεται ενώπιον του Εισαγγελέα ο κατηγορούμενος, οποίος κρατείται στην Σαντορίνη.

Το newsit.gr μίλησε με τον κ. Λύτρα, οποίος σε μια πρώτη επαφή που είχε με τον 20χρονο οικοδόμο από την Αλβανία, έχει ήδη σχηματίσει μιαν άποψη για το περιστατικό, πλην όμως αναμένει να λάβει την δικογραφία, κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή, προκειμένου να έχει ολοκληρωμένη εικόνα των στοιχείων της προανάκρισης.

Ο κ. Λύτρας δήλωσε: «…αυτό που ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να αφαιρέσει την ζωή του 69χρονου. Με το θύμα γνωρίζονταν και ο κατηγορούμενος πήγε να τον συναντήσει και να του ζητήσει κάποια χρήματα που του χρωστούσε. Κατά τον ίδιο, το θύμα τον εξύβρισε, τον απείλησε, τον προσέβαλε και του επιτέθηκε μ ένα μπουκάλι. Στην προσπάθεια του να αποφύγει τα χτυπήματα τον απώθησε και το θύμα έχασε την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να χτυπήσει με σφοδρότητα, με το πίσω μέρος του κεφαλιού του, στο έδαφος. Τότε κατάλαβε ότι από την πτώση έχασε την ζωή του, και πανικοβλήθηκε. Όσα επακολούθησαν, κατά τον ίδιο, οφείλονταν στον τρόμο και τον πανικό του. Πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο μόλις 20 ετών, γνωστό στην κοινωνία της Σαντορίνης και ουδέποτε είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Ήταν από την πρώτη στιγμή συνεργάσιμος και αυτό για το οποίο διατείνεται είναι ότι δεν υπάρχει ανθρωποκτόνος πρόθεση, αλλά έσπρωξε του θύμα αμυνόμενος», καταλήγει ο κ. Λύτρας.

 

newsit

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ