Κορονοϊός: Νέο πιο σκληρό lockdown στο Λονδίνο – Τι σημαίνει αυτό;

Το Λονδίνο και αρκετές άλλες περιοχές στα νοτιοανατολικά της Βρετανίας θα μπουν αυτήν την εβδομάδα στην κατηγορία των πιο σκληρών περιορισμών για τον Covid-19, προκειμένου να μειωθεί ο αυξανόμενος αριθμός μολύνσεων από τον ιό, που παρατηρείται στη χώρα.

Η πρωτεύουσα μαζί με τμήματα του Essex και του Hertfordshire θα μπουν στην κατηγορία 3 στις 00.01 την Τετάρτη. Ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ είπε στους βουλευτές ότι τα δεδομένα θα αναθεωρούνται τώρα εβδομαδιαίως, με την επόμενη αναθεώρηση στις 23 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Χάνκοκ, ενημέρωσε τους βουλευτές του Λονδίνου ότι η πρωτεύουσα θα εισέλθει στην τρίτη βαθμίδα από την Τετάρτη, αφού η επιτροπή της κυβέρνησης για τον Covid συνεδρίασε τη Δευτέρα το πρωί για να συζητήσει νέους περιορισμούς. 

Οι περιορισμοί βαθμίδας αυτής περιλαμβάνουν κλείσιμο για τις παμπ και τα εστιατόρια με εξαίρεση μόνο για τις υπηρεσίες παράδοσης με delivery και takeaway.

Επίσης, οι χώροι φιλοξενίας θα πρέπει να κλείσουν, εκτός από τις υπηρεσίες παράδοσης και μεταφοράς. Στην κατηγορία 3, τα ξενοδοχεία και άλλοι πάροχοι καταλύματος πρέπει επίσης να κλείσουν. Τα υπαίθρια αθλήματα, όπως γκολφ και τένις, θα επιτρέπεται να συνεχίζονται σε όλες τις βαθμίδες, όπως και τα ερασιτεχνικά ομαδικά αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο. Σε αντίθεση με τις δύο πρώτες βαθμίδες, δεν επιτρέπεται στους θεατές να παρακολουθούν σπορ στην κατηγορία 3. 

Ακόμα, οι δημόσιες συναθροίσεις επιτρέπονται αλλά μόνο μέχρι έξι άτομα, ενώ ακυρώνονται όλες οι ζωντανές εκδηλώσεις και απαγορεύονται συγκεντρώσεις σε σπίτια από διαφορετικά νοικοκυριά.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ