Τηλεφωνικές επικοινωνίες Στόλτενμπεργκ με Δένδια και Τσαβούσογλου – Nέες προκλήσεις Ακάρ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, πραγματοποίησε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ενόψει της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, στις 1 και 2 Δεκεμβρίου, η οποία θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης. Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική παραβατικότητα στην περιοχή. 

Σύμφωνα με διπλωματική πηγή από την Άγκυρα, ο κ. Στόλτενμπεργκ επικοινώνησε και με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με τον οποίο συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και το Αφγανιστάν. 

Nέες προκλήσεις Ακάρ

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε σε προκλητικό ύφος ότι η απόπειρα νηοψίας σε τουρκικό εμπορικό πλοίο ανοιχτά της Λιβύης παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, ισχυριζόμενος ότι «το γνωρίζουν αυτό όλες οι πλευρές, και τώρα προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη η μια στην άλλη, να αποποιηθούν τις ευθύνες τους». 

Στόχος της Τουρκίας είναι να εμποδίσει την επιχείρηση που απειλεί τη μεταφορά των τουρκικών όπλων στον προστατευόμενο της Σάρατζ.

«Οιαδήποτε εκ του πονηρού εκδήλωση δήθεν ‘’καλής θέλησης’’ της τελευταίας στιγμής, δεν μπορεί να εκληφθεί παρά μόνο σαν προσχηματική» τόνισε νωρίτερα κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο Στέλιος Πέτσας ενόψει της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου. «Δεν θα έχει κανένα  άλλο στόχο παρά μόνο να ρετουσαριστεί η εικόνα της παραβατικής συμπεριφοράς της» πρόσθεσε. 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ