Σιβηρία: Αυτοκινητόδρομος γέμισε με ανθρώπινα οστά – Η εξήγηση

Μία λεωφόρος οστών έχει ανακαλυφθεί στη Σιβηρία. Αξιωματούχοι έχουν ξεκινήσει έρευνα για το πώς ένα ανθρώπινο κρανίο και άλλα υπολείμματα εμφανίστηκαν σε έναν παγωμένο αυτοκινητόδρομο κοντά στο Ιρκούτσκ.

Τα οστα, που μπορεί να έχουν ηλικία ενός και πλέον αιώνα, ξεθάφτηκαν στην άμμο μετά από εργασίες βελτίωσης της ολισθηρότητας της ασφάλτου που έγιναν στον διπλανό δρόμο.

Μέχρι στιγμής, έχουν ανακαλυφθεί τα οστά τουλάχιστον τριών ανθρώπων, δήλωσε αξιωματούχος της πόλης Kirensk, στη ρωσική κρατική τηλεόραση, προσθέτοντας ότι ενδέχεται να χρονολογούνται από τον εμφύλιο πόλεμο της Ρωσίας 1917-22.

Όπως αναφέρει ο Guardian, αμέσως μόλις δημοσιοποιήθηκε το γεγονός οι ντόπιοι άρχισαν να διαφωνούν για το αν τα οστά προέρχονταν από ένα κοντινό νεκροταφείο ή από μια χαράδρα που φημολογείται ότι χρησιμοποιήθηκε ως μαζικός τάφος.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής και των οδικών έργων στη Ρωσία αποκαλύπτονται περιστασιακά ανθρώπινα οστά, κυρίως κοντά σε περιοχές μάχης του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου στα δυτικά της χώρας.

Οστά τουλάχιστον 10 ατόμων που ίσως ήταν στρατιώτες του Ερυθρού Στρατού ανακαλύφθηκαν το 2014 κατά την κατασκευή τοπικής οδού στην περιοχή του Κουρσκ. Το 2018, οι εργάτες οικοδομών στη γειτονική Λετονία ανακάλυψαν ανθρώπινα λείψανα 150 σωμάτων.

Τα οστά που ανακαλύφθηκαν στο Kirensk έχουν συλλεχθεί και η εργασία στο δρόμο έχει σταματήσει, ανέφεραν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία ανακρίνει ήδη έναν τοπικό εργολάβο που είναι ύποπτος ότι συλλέγει άμμο από ένα κοντινό ταφικό οικόπεδο και απέτυχε να την επιθεωρήσει πριν τη χρησιμοποιήσει για την κατασκευή του δρόμου.reports the local news portal 

 

 

topontiki

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ