Πόσο θα κρατήσει το lockdown – Πότε θα χαλαρώσουν τα μέτρα

Καθοριστική για την περαιτέρω πορεία της κρίσης αλλά και για τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης στο μέτωπο των μέτρων που έχουν ληφθεί είναι η εβδομάδα που ξεκινάει αύριο.

Αυτή την εβδομάδα θα φανεί αν θα μπούμε σε τροχιά εξόδου ή παράτασης του καθολικού lockdown στη χώρα.

Με βάση τα μαθηματικά μοντέλα των επιδημιολόγων στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι στις επόμενες ημέρες θα δούμε από τη μία πλευρά να μειώνονται τα κρούσματα αλλά ταυτόχρονα να παραμένουν αυξημένοι οι αριθμοί των διασωληνωμένων.

Ο Βασίλης Κικίλιας χθες στο Μega εξήγησε ότι για να βγούμε από το lockdown, θα πρέπει τα κρούσματα να πέσουν στα 500 και το ξεκλείδωμα της χώρας θα γίνει σταδιακά. Βέβαιο είναι ότι η χρήση της μάσκας θα εξακολουθήσει να είναι υποχρεωτική παντού και σύμφωνα με το καλύτερο σενάριο υπάρχει αισιοδοξία να κάνουμε Χριστούγεννα με μια μορφή κανονικότητας.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και στο καλό σενάριο στις γιορτές θα υπάρχουν περιορισμοί. Το ερώτημα είναι αν θα μπορέσουμε να περάσουμε αυτές τις ημέρες και με τους φίλους μας ή μόνο με τους στενούς συγγενείς.

Και βέβαια σε κάθε περίπτωση ξεχνάμε τα κάλαντα όπως τα ξέραμε με τα παιδιά να πηγαίνουν στις γειτονιές από σπίτι σε σπίτι…

mega.com

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ