Πόλεμος στα νοσοκομεία. 500 νέες εισαγωγές τη μέρα

Περιγράφουν εικόνες πολέμου. Νοσοκομεία που είναι γεμάτα, γονατισμένα, με τους γιατρούς σε μία μάχη που μπορεί για τους απέξω να μοιάζει χαμένη αλλά για το προσωπικό των νοσοκομείων είναι χρέος τιμής να την δώσουν με όσα μέσα διαθέτουν.

Ίδια εικόνα με το ΑΤΤΙΚΟΝ και στην Νίκαια. Ίδια η απόγνωση. Ίδια η διάθεση για μάχη με όσα μέσα υπάρχουν. Και με αυταπάρνηση.

Tο τελευταίο 24ωρο. 71ας ασθενείς κατέληξαν με τους ειδικούς να υπολογίζουν ότι κάθε μία ώρα χάνονται τρεις ανθρώπινες ζωές. Oι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ανέρχονται πλέον στους 392, καταγράφοντας αύξηση κατά 72% σε μία εβδομάδα.

Στην Θεσσαλονίκη η κατάσταση έχει ξεφύγει. Οι πολίτες βλέπουν καθημερινά γνωστούς και φίλους να μπαίνουν σε νοσοκομεία. Ο φόβος μην βρεθούν στην ίδια μοίρα τους κάνει με το πρώτο πιθανό σύμπτωμα να σπεύδουν για τεστ. Σχηματίζονται τεράστιες ουρές όπως αυτή στο Ιπποκράτειο.

Η κυβέρνηση λέει πως το εμβόλιο που είναι κοντά θα βοηθήσει να βγούμε την κορυφή του βουνού μετα την καταχνιά ελπίζοντας πως έτσι θα μειωθεί η πίεση στα νοσοκομεία

Οι γιατροί από την άλλη λένε πως το πρόβλημα που υπάρχει σήμερα παίρνει μορφή χιονοστιβάδας με τα κρεβάτια να γεμίζουν με καταιγιστικούς ρυθμούς.

Την δραματική εικόνα με τις εισαγωγές που γίνονται κατά δεκάδες αποτυπώνει η εικόνα με τα ασθενοφόρα στο ιπποκράτειο. Το ΕΚΑΒ μεταφέρει συνεχώς ασθενείς θετικούς στον κορωνοϊό που πρέπει να νοσηλευτούν.

Συνολικά οι νοσηλευόμενοι στη χώρα έφτασαν τους 3531 οι μισοί στη βόρεια Ελλάδα.

Μόνο χτες οι εισαγωγές ήταν 436. Σε μια ύστατη προσπάθεια οι γιατροί καλούν συνάδελφους να δώσουν το παρών ενώ το Υπουργείο ξεκίνησε μαθήματα με τηλεκπαίδευση σε γιατρούς.

Δύσκολα ξεκίνησε ακόμα μια εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη. Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο που έχει εφημερία έχει ήδη 170 θετικούς στον ιό.

Την ίδια στιγμή, δεκάδες άνθρωποι σπεύδουν γεμάτοι ανησυχία να κάνουν rapid tests.

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ