ΠΟΥ: Δύσκολο το επόμενο εξάμηνο, μικρά τα αρχικά αποθέματα εμβολίων

«Ψαλιδίζει» τις προσδοκίες που δημιουργούν τα καλά νέα, σχετικά με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού κορυφαίο στέλεχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προειδοποιόντας ότι σε αρχική στάδιο, οι δόσεις θα είναι περιορισμένες και οι εμβολιασμοί θα γίνονται στοχευμένα.

 

Συγκεκριμένα, ο Χανς Κλούγκε, διευθυντής του Π.Ο.Υ. για την Ευρώπη, δήλωσε πως, παρά τις θετικές εξελίξεις για το εμβόλιο, το επόμενο εξάμηνο θα είναι δύσκολο, καθώς, όπως επισήμανε «τα αποθέματα του εμβολίου θα είναι πολύ περιορισμένα, κυρίως στην αρχή» και τόνισε ότι «ενώ υπάρχει πλέον φως στην άκρη του τούνελ», πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην παρούσα κατάσταση, με «Ευρώπη και ΗΠΑ να βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας».

 

Επίσης, ο διευθυντής του ΠΟΥ Ευρώπης, δήλωσε πως «το κλείσιμο των δημοτικών σχολείων είναι αναποτελεσματικό», ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά πως η λύση του lockdown, «μπορεί να αποφευχθεί, μέσω της γενικευμένης χρήσης μάσκας, σε συνδυασμό με άλλα σημαντικά μέτρα».

 

Τέτοια μέτρα ασφαλώς, μπορούν να είναι οι επενδύσεις στη δημόσια Υγεία, όπως έχει αναφέρει επανειλημμένως ο Γενικός Γραμματέας του ΠΟΥ, Tendros Adhanom, αλλά ακόμη και έκθεση του ΟΟΣΑ, η οποία επισήμανε στις ευρωπαϊκές χώρες, την ανάγκη για περαιτέρω επενδύσεις στον συγκεκριμένο τομέα.

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ