Κορονοϊός: Άμεση η ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών ΜΕΘ για πρόσληψη αορίστου χρόνου στα δημόσια νοσοκομεία

Δεκατρείς ιδιώτες γιατροί από τους 210 που ανταποκρίθηκαν συνολικά στο κάλεσμα της κυβέρνησης για ενίσχυση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, υπέγραψαν ήδη συμβάσεις αορίστου χρόνου, μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, οι ιδιώτες ιατροί που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για την ενίσχυση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος είναι 210. Από αυτούς, οι 13 είναι στις ειδικότητες που προβλέπει η σχετική απόφαση (ΜΕΘ) και αποδέχτηκαν να είναι αποκλειστικής απασχόλησης.

Ηδη, υπέγραψαν τη σύμβαση με τις δύο Υγειονομικές Περιφέρειες της Μακεδονίας. Πιο αναλυτικά: 8 από αυτούς θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, 2 στο Νοσοκομείο Δράμας, 2 στο Νοσοκομείο Χαλκιδικής και 1 στο Νοσοκομείο Έδεσσας.

Μητσοτάκης: Μόνιμοι όλοι οι γιατροί που εργάζονται σε ΜΕΘ

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωση τη μονιμοποίηση όλων των γιατρών στις Μονάδες Εντατικής (ΜΕΘ) του ΕΣΥ, ως πράξη αναγνώρισης της προσφοράς τους τις δύσκολες μέρες της πανδημίας. Τη μονιμοποίησή τους ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχε το πρωί της Τρίτης (24.11.2020) με τους Διοικητές των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

«Είναι μία δέσμευση την οποία είχαμε αναλάβει και για όλους τους νοσηλευτές οι οποίοι προσελήφθησαν κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης. Επεκτείνεται και σε όλους τους γιατρούς οι οποίοι εργάζονται σήμερα στις ΜΕΘ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Είναι μία πράξη αναγνώρισης από την πολιτεία του σπουδαίου έργου που επιτέλεσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά είναι και μία αδήριτη ανάγκη για τη στελέχωση των νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που έχουν ανοίξει τους τελευταίους μήνες», ανέφερε κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

https://www.iatropedia.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ