Καμάλα Χάρις: Ποια είναι η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Από χθες βράδυ συζητιέται περισσότερο και από τον νέο Αμερικανό πρόεδρο. Ο λόγος για την Καμάλα Χάρις, την πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Έφτασε στην Αμερική σε ηλικία 19 ετών και κατάφερε να βρεθεί στο κέντρο της πολιτικής σκηνής. Και βέβαια θα μείνει στην ιστορία η φράση που είπε μετά τη νίκη.«Μπορεί να είμαι η πρώτη γυναίκα σε αυτή τη θέση, αλλά δεν θα είμαι η τελευταία. Γιατί κάθε μικρό κορίτσι που βλέπει απόψε βλέπει ότι αυτή, είναι μία χώρα δυνατοτήτων» Πάμε να γνωρίσουμε και αυτήν, αλλά και τα υπόλοιπα στελέχη με τα οποία ο Μπάιντεν θα στελεχώσει την κυβέρνησή του.

Ιστορία γράφει η πρώτη γυναίκα αφροασιατικής καταγωγής σε ένα από τα υψηλότερα αξιώματα των ΗΠΑ.

Γεννήθηκε το 1960 στο Όκλαντ της Καλιφόρνια από Τζαμαϊκανό πατέρα, οικονομολόγο και καθηγητή στο Στάνφορντ και Ινδή μητέρα, ερευνήτρια με σημαντικές μελέτες στο βιογραφικό της, η οποία καθόρισε την προσωπικότητα της

«Όταν ήρθε εδώ από την Ινδία στα 19 της ίσως να μην μπορούσε να φανταστεί μία τέτοια στιγμή.Αλλά πίστευε τόσο βαθιά ότι στις ΗΠΑ στιγμές σαν και αυτή είναι πιθανές»

Το όνομα της ιδιαίτερο

«Λέγομαι Κάμαλα.Μπορείτε να βάλετε ένα κόμμα μετά το Κάμα και το λα!Και αυτό είναι!»

Μία από τις μεγαλύτερες της αδυναμίες, της πρώην Γενικής εισαγγελέως της Καλιφόρνια, είναι ο σύζυγος της, ο μεγαλοδικηγόρος , Ντάγκλας Εκμοφ και τα παιδιά του, από τον πρώτο του γάμο, που τη φωνάζουν χαϊδευτικά ΜΑΜΑ-ΛΑ. Από το μαμά και το Κάμαλα.

«Το μάμα-λα είναι αυτό που για μένα σημαίνει πολλά…»

Ως πρώτη γυναίκα μαύρη που επιλέχθηκε για το αξίωμα του εισαγγελέως δεν έκρυψε το ρατσιστικό πόλεμο που δέχθηκε

«Μου έχουν πει και μένα προσωπικά τη φράση:Γύρισε από εκεί που κατάγεσαι!»

Με το Τζο Μπάιντεν είχαν πάντα μία στενή σχέση λόγω και της συνεργασίας που είχε η Χάρις με το γιό του Μπο

«Ξέρω πόσο ο Μπο σεβόταν την Κάμαλα για τη δουλειά της.»

Ο Ντόναλντ Τραμπ μάλιστα την είχε χαρακτηρίσει πιο μοχθηρή και από την Ποκαχόντας όπως αποκαλούσε την Ελίζαμπεθ Γουόρεν.

Η Γουόρεν φαίνεται ωστόσο να δικαιώνεται και να παίρνει ακόμα και το υπουργείο οικονομικών στην νέα κυβέρνη Μπάϊντεν.

Για το Υπουργείο Εξωτερικών προορίζει τον Τόνι Μπλίνκεν, αναπληρωτή του Τζον Κέρι επί Μπαράκ Ομπάμα.

Για το Υπουργείο Άμυνας ακούγεται και στη γνωστή και σε εμάς Σούζαν Ράις. Η πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας την περίοδο της προεδρίας Ομπάμα έχει το ιδανικό προφίλ: γυναίκα, Αφροαμερικανίδα και έμπειρη.

mega.com

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ