Ενδείξεις που φανερώνουν ότι δεν τρως αρκετά λαχανικά

Αρκετά συχνά ακούμε πόσο σημαντικό είναι να καταναλώνουμε πολλά λαχανικά σε καθημερινή βάση. Οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν είναι απαραίτητα για τον οργανισμό και δημιουργούν ασπίδα ενάντια σε διάφορες ασθένειες.

Ηυψηλή περιεκτικότητά τους σε νερό και ασβέστιο συμβάλει για ένα νεανικό και εύπλαστο δέρμα και στην υγεία των οστών.

Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων το 87% των Αμερικανών απείχε αρκετά από την συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη λαχανικών. Υπάρχουν μερικές ενδείξεις τις οποίες αν παρατηρήσεις, θα πρέπει να αυξήσεις άμεσα την ποσότητα των λαχανικών που περιέχει η διατροφή σου.

1) Μελανιάζεις εύκολα

Εάν κάθε μικρό χτύπημα έχει ως αποτέλεσμα μια μεγάλη μώλωπα, η χαμηλή πρόσληψη λαχανικών μπορεί να είναι η αιτία. Άτομα με ανεπαρκή πρόσληψη βιταμίνης C μελανιάζουν πολύ πιο εύκολα από το κανονικό επειδή η συγκεκριμένη βιταμίνη βοηθά στην επούλωση και την παραγωγή κολλαγόνου. Όταν είναι σε έλλειψη, τα αιμοφόρα αγγεία είναι πιο ευάλωτα.

2) Πάσχεις από δυσκοιλιότητα

Η ανεπαρκής πρόσληψη λαχανικών προκαλεί δυσκοιλιότητα επειδή τα περισσότερα λαχανικά είναι καλές πηγές ινών. Τροφές όπως οι αγκινάρες, τα αβοκάντο, το μπρόκολο και τα λαχανάκια Βρυξελλών θεωρούνται όλα λαχανικά υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Η ενσωμάτωσή τους στη διατροφή σου θα ανακουφίσει τη δυσκοιλιότητα και θα κάνει τα πράγματα να λειτουργούν πιο ομαλά.

3) Πεινάς συνέχεια

Οι φυτικές ίνες που περιέχουν τα λαχανικά δημιουργούν κορεσμό. Αν παρατηρήσεις ότι αισθάνεσαι πείνα μια ώρα ή δύο μετά το φαγητό, ίσως δεν πήρες αρκετές ίνες στο τελευταίο γεύμα σου.

4) Νιώθεις εξάντληση

Εάν είσαι κουρασμένη όλη την ώρα και απλά δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί, ίσως πρέπει να ρίξεις μια ματιά στη διατροφή σου. Τα λαχανικά και τα φρούτα παρέχουν όλα τα είδη θρεπτικών ουσιών που χρειάζεται ο οργανισμός για να έχει ενέργεια.

5) Αρρωσταίνεις συχνά

Τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Όταν δεν τα περιλαμβάνεις στο διατροφολόγιό σου μειώνεις την άμυνα του οργανισμού και είσαι πολύ πιο επιρρεπής σε διάφορες ασθένειες.

Πηγή: plus.queen.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ