Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά: Ο ιός είναι ο εχθρός – Γιατί είναι ασφαλές το εμβόλιό μας

Παρά την εξαιρετική ταχύτητα με την οποία κινήθηκε η Pfizer για την ανάπτυξη του πρώτου εμβολίου κατά της Covid-19, η διατήρηση υψηλών προδιαγραφών ποιότητας και ασφάλειας ήταν εξαιρετικά σημαντική σε όλη τη διαδικασία ανάπτυξης, εφαρμόζοντας όλα τα ρυθμιστικά και λειτουργικά μέτρα που απαιτούνται για τις δοκιμές εμβολίων, διαβεβαιώνει μέσω αποκλειστικής συνέντευξης στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο ο δρ. Αλμπερτ Μπουρλά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer απαντά έτσι στο πιο κρίσιμο, ίσως, ερώτημα, που απασχολεί εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο εν μέσω της πανδημίας και αφορά στην ασφάλεια του εμβολίου.

Ο Έλληνας μάνατζερ της εταιρείας, που ανακοίνωσε πρώτη εμβόλιο με αποτελεσματικότητα 95% κατά της Covid-19, επεξηγεί πώς οι ερευνητές της Pfizer και της συνεργάτιδάς της BioNTech διασφάλισαν υψηλούς όρους ασφαλείας για το εμβόλιο, δουλεύοντας υπό συνθήκες επείγουσας ανάγκης και νέες μεθόδους κόντρα στην ιστορική καταβολή ότι η ανάπτυξη εμβολίων για ένα νέο παθογόνο διαρκεί πολλά χρόνια.

Παράλληλα, δηλώνει υπερήφανος για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε η Ελλάδα το πρώτο κύμα της πανδημίας. «Ο ιός είναι ο εχθρός» υπογραμμίζει σε άλλο σημείο, εξηγώντας ότι ο χρόνος είναι αντίπαλος.

Είναι ζωτικής σημασίας η επεξήγηση ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή, υπογραμμίζει επίσης.

 

 

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ