Γ. Νταλάρας: Δεν είναι φυσιολογικές οι συμπεριφορές με τα νταηλίκια στα ζώα

Μια εντελώς διαφορετική συνέντευξη από τις συνηθισμένες έδωσε ο Γιώργος Νταλάρας στην Τασουλα Επτακοίλη και την εκπομπή Πλάνα με ουρά της ΕΡΤ 2.

Ο μεγάλος καλλιτέχνης κλήθηκε να μιλήσει για τη μεγάλη αγάπη που έχει στα ζώα ξεκινώντας με ένα σχόλιο για το θλιβερό περιστατικό της κακοποίησης του σκύλου στα Χανιά.

Μαζί του μάλιστα είχε ένα από τα κατοικίδιά του, τον Άρη, τον οποίο “βάφτισε” η κόρη του, Γεωργιάννα.

«Ήταν σοκαριστικό αυτό που είδα. Δεν πίστευα ότι το 2020 θα είχαμε θέματα. Σε παλιότερες εποχές ναι. Το νταηλίκι στα ζώα είναι λίγο περίεργο. Προφανώς δεν είναι φυσιολογικές αυτές οι συμπεριφορές»

«Έχω μια περίεργη σχέση με τα ζώα. Μπορώ να πω ότι είμαι εξαρτημένος από την παρουσία τους. Δεν θυμάμαι ούτε μια στιγμή στη ζωή μου από μικρό παιδάκι να μην έχω μια γατούλα στα χέρια μου ή ένα σκυλάκι. Είναι όμορφα τα ζώα. Έχουν απομείνει λίγα ζώα με τα οποία μπορούμε να έχουμε επαφή. Έχουμε ξεκοπεί από τη φύση. Δεν είναι καλό αυτό για την ψυχή μας» επεσήμανε.

Τι φταίει για τις κακοποιήσεις των ζώων σύμφωνα με τον ίδιο; «Η Ελλάδα είναι μια φτωχή χώρα, δεν μπορούμε να κρίνουμε την κοινωνία συλλήβδην οριζόντια. Κάποιοι άνθρωποι έχουν ψυχολογικά προβλήματα, ή να το πούμε πιο απλά είναι του γιατρού. Απλώς δεν το ξέρουν. Οι άνθρωποι που φέρονται έτσι στα ζώα εξελίσσεται η βία μέσα τους και την περνάνε στην οικογένειά τους και στην κοινωνία. Με κάποιον τρόπο πρέπει να σταματήσει. Υπάρχουν άνθρωποι που σκοτώνουν τις γάτες από χαρά».

Ο τραγουδιστής ανέσυρε μνήμες από τα δεκάδες ζώα που είχε στη ζωή του. «Συνήθως μάζευα σκυλιά από τον δρόμο. Ένα όνομα που μεταφέρω στα ζώα είναι το “Πάκο”» είπε και εξήγησε πώς πηγαίνοντας στη συναυλία με τον Πάκο ντε Λουτσία πριν από 30 χρόνια βρήκε ένα σκυλάκι που κατρακύλησε μπροστά του, το κράτησε και του έδωσε το όνομα του τραγουδιστή.

«Δηλώνω εξαρτημένος από την παρουσία και την αγάπη από τα ζώα και προς τα ζώα» επανέλαβε.

«Αν ήμουν ζώο θα ήμουν μια μεγαλύτερη γάτα»

«Χιλιάδες χρόνια τώρα καταστρέφουμε τα ζώα, είναι γενοκτονία. Όσο πιο πολλά τεχνολογικά επιτεύγματα κάνουμε νομίζουμε ότι κάποια μέρα θα φύγουμε για άλλους κόσμους. Αλλά τι  σημαίνει αυτό,ότι πρέπει να τα θερίσουμε όλα;» είπε για την περιβαλλοντική καταστροφή και το κακό που κάνει ο άνθρωπος στα ζώα.

Ο Γιώργος Νταλάρας ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο τι ζώο θα ήθελε να είναι.

«Έχω έναν μεγάλο θαυμασμό για τα άλογα. Τι ομορφιά είναι αυτή; Μου αρέσουν όμως τα αιλουροειδή. Νομίζω ότι αν ήμουν ζώο θα ήμουν κάπου εκεί, μια μεγαλύτερη γάτα» είπε.

Παράλληλα δήλωσε ότι θα ήθελε να βρεθούν εναλλακτικές να μην τρώμε τα ζώα που αγαπάμε. «Η παράδοση έχει κάνει και λάθη» είπε. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι έχει περιορίσει το κρέας στη διατροφή του αλλά δεν το έχει αφαιρέσει.

http://www.topontiki.gr

πηγή

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ