Μια από τις στάσεις του 23ου Ράλλυ Αντοχής «24 Ώρες Ελλάδα» θα είναι και η Καλαμάτα

Στις 17 Οκτωβρίου ξεκινά το 23ο ράλλυ «24 Ώρες Ελλάδα», το μοναδικό ράλλυ αντοχής για ιστορικά αυτοκίνητα.  

Στην φετινή διοργάνωση θα συμμετέχουν έως ενενήντα πληρώματα, τα οποία είναι πανέτοιμα να διανύσουν την διαδρομή και να κόψούν το νήμα με τα ιστορικά αυτοκίνητα τους.

Η πορεία θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί από την Κόρινθο με κατεύθυνση προς κεντρική Πελοπόννησο. Η πρώτη ανασυγκρότηση θα γίνει στη Βυτίνα και το ημερήσιο σκέλος θα τελειώσει στην Καλαμάτα μας, όπου θα γίνει και η τρίωρη νυχτερινή ανασυγκρότηση του 23ου  Ράλλυ «24 Ώρες Ελλάδα».

Στις 11 το βράδυ οδηγοί και συνοδηγοί θα ξεκινήσουν την νυχτερινή διαδρομή και θα διασχίσουν τις ειδικές διαδρομές της Πελοποννήσου και το πρωί αφού περάσουν από Πίσσια, Σχίνο & Ψάθα & με τη συμπλήρωση περίπου 900 χιλιομέτρων & 24 ωρών θα τερματίσουν στην Ελευσίνα.

Λίγα λόγια το 24 Ώρες Ελλάδα:

-Απευθύνεται σε καλά προετοιμασμένους οδηγούς και συνοδηγούς ιστορικών αυτοκινήτων που θέλουν να ζήσουν μια 24ωρη περιπέτεια στις θρυλικές διαδρομές της χώρας μας.

– Δεκτά είναι όλα τα πιστοποιημένα ιστορικά αυτοκίνητα άνω των 30 ετών, καθώς & «youngtimer» 20-29 ετών.

-Δεν απαιτείται αγωνιστική άδεια, είναι απαραίτητο όμως να υπάρχουν δίπλωμα οδήγησης για τον οδηγό, ασφάλεια για το αυτοκίνητο καθώς και οδική βοήθεια.

-Η διάρκεια του αγώνα από την εκκίνηση έως τον τερματισμό είναι 24 ώρες και ενδιάμεσα θα υπάρχουν 2 μονόωρες στάσεις καθώς και μία 3ωρη ανασυγκρότηση για ξεκούραση και η ζητούμενη απόσταση κάλυψης ανέρχεται περίπου στα 900 χιλιόμετρα.

-Ο αγώνας διεξάγεται βάσει των κανονισμών της FIVA σε ανοιχτούς στην κυκλοφορία δρόμους.

-Οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν σε πάνω από 20 επιλεγμένες ειδικές διαδρομές,  με 60 περίπου χρονομετρήσεις και με ανώτατη μέση ωριαία ταχύτητα τα 50 χιλιόμετρα.

-Για την εκτέλεση των ειδικών διαδρομών δεν απαιτούνται εξελιγμένα όργανα πλοήγησης και αρκούν ένα καλό οδόμετρο καθώς και ένα ή δύο χρονόμετρα.

-Όλα τα όργανα μέτρησης απόστασης, χρόνου ή πλοήγησης είναι ελεύθερα!

- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ