Μεγάλος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ από το Enter Media Group και την Ελληνοεκδοτική

Νέος μεγάλος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ από το Enter Media Group και την ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ με δώρο βοηθήματα Δημοτικού για το μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας από την νέα σειρά της Ελληνοεκδοτικής “Μαθαίνω και Εξασκούμαι στη Γλώσσα” για όλες τις τάξεις του Δημοτικού.

Κάθε εβδομάδα Θα είναι αφιερωμένη σε μια τάξη του Δημοτικού και τυχεροί ακροατές θα κερδίζουν το δίτομο βοήθημα της Ελληνικής Γλώσσας από την παραπάνω σειρά της Ελληνοεκδοτικής για την τάξη αυτή.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί μόνο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ στα προφίλ των μέσων του Enter Media Group σε Facebook και Instagram. 

1)Τρόπος συμμετοχής στο διαγωνισμό μέσω FACEBOOK:
α)ΚΑΝΕ LIKE στην σελίδα των μέσων του Enter Media Group στο Facebook (Έμφασις 91.8Life fm 88EnterMessinia.gr) και στο προφίλ της Ελληνοεκδοτικής .

β)AΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΌΛΙΟ σου κάτω από το post του διαγωνισμού, το οποίο θα βρεις καρφιτσωμένο στις σελίδες όλων των μέσων του Enter Media Group,  ΤΑΓΚΑΡΟΝΤΑΣ δύο φίλους ή φίλες σου.

γ)ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ το post του διαγωνισμού στο προφίλ σου

2)Τρόπος συμμετοχής στον διαγωνισμό μέσω INSTAGRAM 
α) KANE LIKE στο προφίλ του Εnter Media Group στο Instagram (@entermediagroup) και στο προφίλ της Ελληνοεκδοτικής (@ellinoekdotikipublishing).

β) ΑΦΗΣΕ ΣΧΟΛΙΟ στο post του διαγωνισμού ΚΑΝΟΝΤΑΣ mention δύο φίλους ή φίλες σου.

-Η κλήρωση του διαγωνισμού θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή καθότι ο διαγωνισμός είναι ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΣ. 

Όλα τα μαθήματα του Δημοτικού είναι σημαντικά, όμως ιδιαίτερη σημασία έχει το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, το οποίο έχει ως στόχο να κάνει τους μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την Ελληνική Γλώσσα, να μάθουν να την χρησιμοποιούν σωστά τόσο στην γραμματική, όσο και στο συντακτικό και να έχουν ένα πλούσιο και σωστό λεξιλόγιο.

Τα βιβλία της σειράς “Μαθαίνω και Εξασκούμαι στη Γλώσσα” αποτελούνται από μια σειρά βοηθημάτων για τη Γλώσσα που ανταποκρίνεται πλήρως στις γλωσσικές ανάγκες και το γνωστικό επίπεδο κάθε μαθητή. Έχουν γραφτεί από τις Γιώτα Γκότση και Βασιλική Τσουρή, οι οποίες στόχο είχαν να δημιουργήσουν κάποια βιβλία ευκολονόητα για το μάθημα της Γλώσσας που σε καμιά περίπτωση δεν θα κουράζουν τους μαθητές, αλλά θα τους βοηθήσουν να μάθουν την ελληνική γλώσσα εύκολα και όχι βαρετά. Ζητούμενο δεν είναι μόνο να γράφει το παιδί εκθέσεις και περιλήψεις αλλά να αντιληφθεί την ουσία και τη δομή των ελληνικών, ώστε να την χειρίζεται αριστοτεχνικά τόσο στον προφορικό όσο και στο γραπτό λόγο.

 

Το καθένα από τα βιβλία περιέχει κανόνες και παραδείγματα εφαρμογής τους, πλούσιο ασκησιολόγιο και κείμενα που συμβαδίζουν με τα αντίστοιχα του σχολικού βιβλίου, ασκήσεις γραμματικής, ορθογραφίας  και λεξιλογίου μέσα από τις οποίες τα παιδιά εξασκούνται στα φαινόμενα της γλώσσας τόσο σε επίπεδο γραμματικής, όσο και σε συντακτικό και λεξιλογικό επίπεδο. 

Κάθε τεύχος επίσης περιλαμβάνει την ενότητα “Η Γραμματική μου’ όπου παρουσιάζονται όλα τα γραμματικά φαινόμενα σε εποπτικούς πίνακες, ενώ κάθε βιβλίο περιέχει και φύλλα αξιολόγησης ώστε οι μαθητές να τεστάρουν τις γνώσεις τους. Στο τέλος του βιβλίου δίδονται όλες οι απαντήσεις των ασκήσεων ώστε να μπορεί ο γονιός να ελέγχει τα γραπτά του παιδιού και να το βοηθά να διορθώσει τα λάθη του.

 

 

Η φιλοσοφία πάνω στην οποία είναι στηριγμένη η συγγραφή των βιβλίων είναι ότι όσο περισσότερη εξάσκηση κάνει ο μαθητής τόσο το καλύτερο για αυτόν και μέσα από τα συγκεκριμένα βιβλία είναι σίγουρο ότι το παιδί θα κατανοήσει και να αφομοιώσει πλήρως την ύλη του μαθήματος, να καλύψει τυχόν απορίες και θα θέσει τις βάσεις για να ξεχωρίζουν τα γραπτά κείμενά του.

Η σειρά αυτή βοηθημάτων της ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ απευθύνεται ξεχωριστά σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού και είναι το εκπαιδευτικό βοήθημα που δεν πρέπει να λείπει από την βιβλιοθήκη του μαθητή.

Αν, λοιπόν, θέλετε τα παιδιά σας να μιλάνε και να γράφουν σωστά Ελληνικά, τα εκπαιδευτικά βιβλία “Μαθαίνω και Εξασκούμαι στη Γλώσσα”  που κυκλοφορούν από την Ελληνοεκδοτική  είναι η βάση που θα χτίσει το λαμπρό γλωσσικό τους μέλλον.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ